Κατεχόμενα: «Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι-Bελτιωτικές εργασίες»

Δεν άνοιξε νέα παραλία στο Βαρώσι αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» στα κατεχόμενα

EF69A98E AA50 4004 9296 DC7FD8BC68C5 exclusive

Δεν λήφθηκε απόφαση για το άνοιγμα νέας παραλίας στο Βαρώσι, όπως υποστηρίζει η ε/κ πλευρά, έχουν ξεκινήσει ορισμένες βελτιωτικές εργασίες σε παραλία που αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή προς χρήση, κυρίως για λόγους ασφαλείας, προς όφελος όσων την χρησιμοποιούν, αναφέρει ανακοίνωση του «υπουργείου εξωτερικών» στα κατεχόμενα.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το Σάββατο, κατόπιν των αντιδράσεων στην ε/κ πλευρά, το «υπεξ» υποστηρίζει ότι η περιφραγμένη περιοχή της Αμμοχώστου ανήκει στο ψευδοκράτος και η μόνη «αρμόδια αρχή» για το Βαρώσι είναι η «τδβκ». Επιπλέον, προστίθεται, οι αρχές του ψευδοκράτους δεν θα λάβουν έγκριση από καμία αρχή, ειδικά την ε/κ πλευρά, σχετικά με τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο Βαρώσι.

Υποστηρίζει επίσης ότι ενώ υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα στον κόσμο, αποτελεί «μεγάλη ένδειξη ανευθυνότητας» το ότι η «ε/κ διοίκηση», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση της Δημοκρατίας, είναι απασχολημένη «με την εξαπάτηση τόσο του ΟΗΕ όσο και άλλων περιφερειακών και διεθνών θεσμών».

Τη θέση ότι δεν άνοιξαν νέα παραλία, αλλά κάνουν εργασίες καθαριότητας και ασφάλειας σε «δημόσιους χώρους» εντός του Βαρωσιού, επανέλαβε και ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ.

Σε σημερινές του δηλώσεις στον ανταποκριτή του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Αρτέρ είπε ότι ενώ διαρκεί το σταδιακό άνοιγμα του Βαρωσίου που άρχισε στις 8 Οκτωβρίου του 2020, στον «δήμο» Αμμοχώστου γίνονται βελτιωτικές εργασίες στην περιοχή της παραλίας που άνοιξε πέρυσι.

Το δεύτερο στάδιο διάνοιξης του Βαρωσίου, πρόσθεσε ο κ. Αρτέρ, έγινε πέρυσι τον Ιούλιο με τον αποχαρακτηρισμό περιοχής 3,5% από στρατιωτική σε αστική περιοχή. «Στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές της περσινής καλοκαιρινής περιόδου, προσφέρθηκαν στο κοινό δύο παραλίες συνολικού μήκους άνω των 800 μέτρων στο δημόσιο (δημοτικής ιδιοκτησίας) τμήμα του Βαρωσίου και οι βελτιώσεις στην περιοχή συνεχίζονται».

Έγιναν, συνέχισε, εργασίες που αφορούν την «παραλία 1» – όπως την ονόμασε – η οποία είναι πολύ κοντά στην είσοδο στην περιφραγμένης περιοχή και στην οποία τοποθετήθηκαν κρεβατάκια θαλάσσης και ομπρέλες. Έχουν επίσης τοποθετηθεί ναυαγοσώστες.

Δεν αφορά, είπε, το άνοιγμα μιας νέας παραλίας, ενώ σχολιάζοντας τις αντιδράσεις στην ε/κ πλευρά ανέφερε ότι οι Ε/κ αντί να αντιδρούν θα πρέπει να προσπαθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα που θα επιτρέψει τη διαπραγμάτευση του Κυπριακού στο τραπέζι των συνομιλιών.

Πηγή: ΚΥΠΕ