Κατεχόμενη Αμμόχωστος: Τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δείτε βίντεο και εικόνες όπως τα κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News

IMG 3654 scaled exclusive, Θεοφάνεια

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά εορτάστηκαν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο τα Θεοφάνεια.

Σε χαιρετισμό του στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι “η σημερινή παρουσία στην πόλη δείχνει ότι είναι ένα πανανθρώπινο δικαίωμα και ένα δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να εκτελεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα στον τόπο που γεννήθηκε ο ίδιος και οι πρόγονοι του και συνδέει όλους τους Βαρωσιώτες”.

Δείτε βίντεο όπως το κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News:

Πρόσθεσε ότι από τότε που επετράπη στους Βαρωσιώτες να γιορτάζουν τα Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο “είναι μια ευκαιρία να δείχνουμε τη πίστη μας ότι θέλουμε να επιστρέψουμε, έχουμε υπομονή και θα πρωταγωνιστούμε μέχρι τέλους. Η παρουσία τόσο του Δημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου και οργανωμένων συνόλων είναι μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να απαρνηθούμε αυτά που ανήκουν σε μας”.

IMG 3643 exclusive, Θεοφάνεια

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου, “ερχόμαστε πάντα εδώ με ειρήνη” και σημείωσε πως “με το διάλογο και τις συνομιλίες θα έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα που θα μπορέσουμε όλοι να λειτουργηθούμε στις εκκλησίες μας, στην Αγία Ζώνη, στο Κάτω Βαρώσι, στον Αγιο Λουκά και στην Αγία Τριάδα”.

IMG 3638 exclusive, Θεοφάνεια

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε όλους ότι “δεν παραδινόμαστε και μέχρι την τελευταία μας πνοή θα αγωνιζόμαστε” για επιστροφή.

IMG 3634 exclusive, Θεοφάνεια

Ο Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Κωσταντίας – Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαρά, που προέστη της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο “Χρόνια Πολλά και η δύναμης του Θεού να μας φέρει πίσω στα κατεχόμενα εδάφη”.

IMG 3626 exclusive, Θεοφάνεια

Ταυτόχρονα ευχήθηκε στον Δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου Σίμο Ιωάννου, που για πρώτη φορά ως Δήμαρχος παρευρίσκεται στην τελετή των Θεοφανείων, “να τον φωτίζει και να τον δυναμώνει ο Θεός και να εργάζεται από τη δική του θέση για τον αγώνα τον καλό της επιστροφής”.

IMG 3608 exclusive, Θεοφάνεια

Ο εορτασμός των Θεοφανείων που τελέστηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και την Ομάδα Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”.

IMG 3594 exclusive, Θεοφάνεια

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανίων στην παρουσία βουλευτών, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου και πλήθους κόσμου, τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου, προϊσταμένου του Πρωτοσύγκελλου της Μητροπόλεως Κωσταντίας – Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά.

IMG 3587 exclusive, Θεοφάνεια

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή “Γλώσσα”, η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων με είκοσι περίπου κολυμβητές, να πέφτουν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον Σταυρό.

IMG 3565 exclusive, Θεοφάνεια

Στους τρεις πρώτους κολυμβητές που ανέσυραν τον Σταυρό αλλά και στον Δήμαρχο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος έδωσε δώρο μία εικόνα του Αγίου Γεωργίου Εξορινού.

Δείτε εικόνες όπως τις κατέγραψε ο φακός του Famagusta.News

IMG 3495 exclusive, Θεοφάνεια

IMG 3561 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3527 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3554 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3524 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3513 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3505 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3425 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3445 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3471 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3431 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3404 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3398 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3395 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3393 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3390 exclusive, Θεοφάνεια IMG 3388 exclusive, Θεοφάνεια