Καθήκον των Αμμοχωστιανών και του κράτους να στηρίξουν το ΕΒΕ Αμμοχώστου, ανέφερε ο Πρόεδρός του

Στιγμιότυπο 2019 06 07 19.45.18 ΕΒΕΑ

Καθήκον των Αμμοχωστιανών και του κράτους είναι να στηρίξουν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ), τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς της κατεχόμενης πόλης, ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αυγουστίνος Παπαθωμάς.

Σε γραπτή ανακοίνωση του ΕΒΕΑ αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μιλούσε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα σε αίθουσα του Σταδίου Αντώνης Παπαδόπουλος στην οποία παρέστησαν μέλη και φίλοι του ΕΒΕΑ που δραστηριοποιούνται στη πόλη και επαρχίας Λάρνακας.

Ο κ. Παπαθωμάς “ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία αλλά και τη διαχρονική στήριξη τους προς το Επιμελητήριο Αμμοχώστου. Το ΕΒΕΑ είναι μέλος του (ΚΕΒΕ) και εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου, ελεύθερης και κατεχόμενης, από την ημέρα ίδρυσης του το 1952”.

Πρόσθεσε ότι “είναι καθήκον όλων των Αμμοχωστιανών, αλλά και του Κράτους να στηρίξουν το Επιμελητήριο, καθώς και τους αθλητικούς συλλόγους και φορείς της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας Αμμοχώστου, έτσι ώστε να εμποδίσουμε τον αφανισμό και την αφομοίωση του προσφυγικού κόσμου που τόσο έκδηλα απειλείται από την παρέλευση πολλών χρόνων στην προσφυγιά”.

Ανέφερε ακόμα ότι “το ΕΒΕΑ το φέραμε μαζί μας όταν φύγαμε από την Αμμόχωστο το 1974 και αδημονούμε να το πάρουμε πίσω στην πόλη με την επιστροφή μας”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη συνάντηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Πρόεδροι και μέλη των Δ.Σ. της Ανόρθωσης και της Νέας Σαλαμίνας, βουλευτές, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αμμοχώστου και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ.
Οι παρευρισκόμενοι υπέβαλαν εισηγήσεις “για τον καλύτερο συντονισμό των οργανωμένων φορέων της πόλης και τον καταρτισμό σχεδίου δράσης, με κύριο στόχο την προάσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων όλων των Αμμοχωστιανών, αλλά και για τη διατήρηση της Αμμοχωστιανής ταυτότητας, η οποία δυστυχώς διαβάλλεται εκ των έξω αλλά και εκ των έσω. Ακόμα οι παρευρισκόμενοι αντάλλαξαν σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς που αφορούν τον επιχειρηματικό κόσμο ενώ ανέτρεξαν και σε μνήμες από το κοινό τους παρελθόν”.

Το Δ.Σ. του ΕΒΕΑ “τίμησε τα προσφυγικά σωματεία της πόλης που αγωνίζονταν στο Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Α κατηγορίας, την Ανόρθωση με την ευκαιρία της 60ης επετείου από την ανατίναξη του Σωματείου στην Αμμόχωστο και τη Νέα Σαλαμίνα για τα 70 χρόνια ζωής της”.

Πηγή: ΚΥΠΕ