Κίπρις: Μέρος της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου παραχωρείται στο «Υπ. Τουρισμού»

A exclusive, Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

Με απόφαση στις 18 Σεπτεμβρίου το «υπουργικό συμβούλιο» έδωσε εντολή να αρχίσει η προεργασία μεταξύ των αρμοδίων «κυβερνητικών τμημάτων» και αξιωματικών του τουρκικού στρατού, για να οριστικοποιηθεί και επισημανθεί η περιοχή στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου που θα δοθεί από τον κατοχικό στρατό στο «υπουργείο τουρισμού».

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της Κίπρις, η εν λόγω απόφαση του «υπουργικού» δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» στις 13 Νοεμβρίου. Τον διαχωρισμό και την οριστικοποίηση της περιοχής θα χειριστούν αρμόδιοι από τα «τμήματα κτηματολογίου και χαρτών» και από τη «διοίκηση» των «τ/κ ειρηνευτικών δυνάμεων». Ο «υφυπουργός τουρισμού», Ισμέτ Εσενγιέλ ανέφερε στην Κίπρις ότι η περιοχή όπου στόχος είναι να κατασκευαστεί μαρίνα με διεθνή διαγωνισμό, εκτείνεται από τη χερσόνησο – όπως γράφει – που βρίσκεται «το σπίτι του διοικητή» μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο.

Ο Εσενγιέλ απέρριψε επίσης αναφορές περί λειτουργίας ξενοδοχείων στην περίκλειστη περιοχή εντός του 2018, λέγοντας ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια απόφαση ή πρωτοβουλία για το θέμα των Βαρωσίων και της τουριστικής εκμετάλλευσης από «υπουργείο τουρισμού».

Πηγή: ΚΥΠΕ