Κόμμα Εποίκων: Προτείνει δικοινοτικό νοσοκομείο πανδημίας στην Αμμόχωστο

bf23754a021c4ee1dfdef4f7f2571d11

Η Kıbrıs (16.04.20) γράφει ότι ο αντιπρόεδρος του Κόμματος της Αναγέννησης (YDP) των εποίκων Αζέρ Οζκάν επέκρινε την «κυβέρνηση» του αποσχιστικού καθεστώτος για την οικονομική της πολιτική και για την εξαγγελία περί ανέγερσης νοσοκομείου πανδημίας, αναφέρει η ενημέρωση του Γραφείου Τύπου & Πληροφοριών.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Οζκάν υποστήριξε ότι η «κυβέρνηση» δεν διαθέτει κάποιο βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο οικονομικό πρόγραμμα και ότι «η μόνη της ελπίδα είναι τα χρήματα που θα έρθουν από την Τουρκία». «Όταν αργούν τα χρήματα, χαλάει η ψυχολογία της κυβέρνησης», ανέφερε.

Επικρίνοντας το γεγονός ότι η παράνομη «κυβέρνηση» έθεσε θέμα ανέγερσης νοσοκομείου πανδημίας παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του ψευδοκράτους, ο Οζκάν είπε ότι το κόστος του νοσοκομείου αυτού λέγεται ότι θα ανέλθει στα 35 εκατομμύρια τουρκικές λίρες. Σημειώνοντας ότι ένα νοσοκομείο πανδημίας είναι απαραίτητο, ο Οζκάν πρόσθεσε ότι οι δυνατότητες που υπάρχουν δεν επιτρέπουν αυτή την στιγμή την ανέγερση ενός νέου νοσοκομείου.

Για τον λόγο αυτό, ο Οζκάν πρότεινε δύο επιλογές στην κατοχική «κυβέρνηση»: 1) Να μετατραπεί σε νοσοκομείο πανδημίας ένα κτίριο που θα θεωρηθεί κατάλληλο στην περίκλειστη Αμμόχωστο και να προσφερθεί αυτό το κτίριο για χρήση και των δύο κοινοτήτων και 2) Να μετατραπεί σε νοσοκομείο πανδημίας το κτίριο που βρίσκεται δίπλα στο Beach Club που χρησιμοποιείται ως φοιτητική εστία του «Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου» (στην κατεχόμενη Αμμόχωστο) και ανακαινίστηκε ως λέσχη αξιωματικών.

Πηγή: Sigmalive