Λευτέρης Χριστοφόρου: Ζήτησε συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (ΒΙΝΤΕΟ)

levteris xristoforou Αμμόχωστος, Λευτέρης Χριστοφόρου

 

Συζήτηση του θέματος της Αμμοχώστου στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ζήτησε σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου.

Σε ομιλία του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου, για τις Τουρκικές Προκλήσεις, ανέφερε τα κάτωθι:

“Οι εγκληματικές ενέργειες της Τουρκίας συνεχίζουν σε βάρος δύο χωρών μελών της, της Κύπρου και της Ελλάδας και αυτές οι ενέργειες στρέφονται ευθέως εναντίον και της ίδιας της Ε.Ε., αφού παραβιάζει τα ίδια τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. και τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Αποδεικνύεται περίτρανα, για μία ακόμη φορά, ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από λόγια, διακηρύξεις και ψηφίσματα. Η Τουρκία και η τουρκική επιθετικότητα αναχαιτίζονται μόνο με αυστηρές κυρώσεις και με σκληρά μέτρα από την Ε.Ε. εναντίον της Τουρκίας.

Θέλω να σας θυμίσω ότι παρά τη διεθνή κατακραυγή, τις αντιδράσεις του Ευρωκοινοβουλίου και της ΕΕ, η Τουρκία περιφρόνησε τους πάντες και “εν μια νυκτί”, μετέτρεψε σε τζαμί, το Οικουμενικό Σύμβολο του Χριστιανισμού, την Αγία Σοφία.

Να σας θυμίσω, αγαπητοί συνάδελφοι, ότι η Πατρίδα μου, η Κύπρος χώρα μέλος της Ε.Ε., βρίσκεται κάτω από τη βάρβαρη τουρκική κατοχή και η Τουρκία συνεχίζει να μην αποδέχεται απόσυρση των 40.000 ατομικών τουρκικών στρατευμάτων και να οδηγηθούμε σε λύση του Κυπριακού Προβλήματος.

Έτσι η Τουρκία και ο κατοχικός στρατός, μας εμποδίζουν να ασκήσουμε το αναφαίρετο πανανθρώπινο δικαίωμα μας, να επιστρέψουμε στη κατεχόμενη γη μας και στις πατρογονικές μας εστίες.

Να θυμίσω ότι η Τουρκία δεν σεβάστηκε καμία συμφωνία και συνθήκη της Ε.Ε., παραβίασε όλες τις αρχές και αξίες της Ε.Ε. και μέχρι σήμερα, ως ήταν δεσμευμένη από τη συμφωνία ένταξης με την Ε.Ε., δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Σήμερα, Κύριε Πρόεδρε, οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι η Τουρκία απειλεί με Εποικισμό τη κατεχόμενη Πόλη μου, τη Πόλη της Αμμοχώστου. Απειλεί να ανοίξει τη Κλειστή περιοχή της Αμμοχώστου, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ και τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου και της Ε.Ε.

Για αυτό, κύριε Πρόεδρε, αγαπητοί συνάδελφοι, σας καλώ σήμερα να ενεργήσετε άμεσα, για να αποτρέψουμε τη νέα εγκληματική ενέργεια της Τουρκίας σε βάρος της Αμμοχώστου.

Έτσι κύριε Πρόεδρε σας ζητώ και κάνω έκκληση, τόσο σε εσάς όσο και σε όλες τις πολιτικές ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου να προχωρήσετε άμεσα στην υιοθέτηση της Πρότασης μου για εγγραφή και συζήτηση του Θέματος της Αμμοχώστου στην επόμενη Ολομέλεια, τώρα γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά

Σήμερα μας παρακολουθούν 450 εκατομμύρια Ευρωπαίων Πολιτών που απαιτούν από εμάς να κάνουμε το Χρέος μας προς την ίδια την Ιστορία της Ε.Ε. που θεμελιώθηκε στις Αρχές και Αξίες της Αλληλεγγύης, της διασφάλισης της Ειρήνης και της Σταθερότητας μας.

Είναι καθήκον μας, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα των Ευρωπαίων Πολιτών και να προασπιστούμε τις Αρχές και την αποστολή της Ε.Ε.

Η Αλληλεγγύη δεν είναι μόνο λόγια Η Αλληλεγγύη στις χώρες μέλη από την Ε.Ε., είναι πράξεις Έτσι οραματίστηκαν την Ε.Ε. οι Θεμελιωτές της Ε.Ε..

Τώρα είναι η ώρα των Πράξεων και οφείλει η ΕΕ άμεσα να κινηθεί σε Τέσσερις Πυλώνες για να προασπιστεί η Ε.Ε. την κυριαρχία και την Αξιοπρέπεια της, απέναντι στη Τουρκική Απειλή

ΠΡΩΤΟΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

Δεν παραχωρείται ούτε ένα Ευρώ στη Τουρκία Δεν μπορεί την ώρα που η ΕΕ χρηματοδοτεί τη Τουρκία, η Τουρκία να εφαρμόζει τη Πολιτική των Κανονιοφόρων.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Είναι αδιανόητο χώρες μέλη να συνεχίζουν να πωλούν όπλα στη χώρα που απειλεί χώρες μέλη Ούτε μία σφαίρα στη Τουρκία που είναι βέβαιο ότι θα τη χρησιμοποιήσει η Τουρκία για να εξοντώσει Ευρωπαίους Πολίτες

ΤΡΙΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΠΑΓΩΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – Ε.Ε.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ Η ΕΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΜΕΛΩΝ

Τα σύνορα της Κύπρου και Ελλάδας είναι και σύνορα της Ε.Ε. Έχει καθήκον η Ε.Ε. να προασπισθεί τη Κυριαρχία της, τα συμφέροντα της, τις χώρες μέλη.

Μόνο έτσι η Αλληλεγγύη εκφράζεται αποτελεσματικά στη πράξη

Αυτή την Αλληλεγγύη από την ΕΕ δεν την ζητούμε μόνο αλλά τη Δικαιούμαστε”