Με Σπέχαρ συναντήθηκε ο Δήμος Αμμοχώστου

imagew 13 Δήμος Αμμοχώστου, Κυπριακό

Συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ είχε σήμερα αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανό, τον Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ Χρύσανθο Ζαννέττου και τον Κωστάκη Χατζηκακού, Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ.

Ανακοίνωση από τον Δήμο Αμμοχώστου αναφέρει ότι η αντιπροσωπεία, αφού παρέδωσε, μεταφρασμένο στα αγγλικά, αντίγραφο του υπομνήματος το οποίο δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 28 Ιουνίου 2019, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κ. Σπέχαρ τις εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και ιδιαίτερα τις αναφορές για την διάνοιξη της περίκλειστη πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρεται, η κ. Σπέχαρ επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η υπηρεσία της παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις παρόλο που δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για τις όποιες κινήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

“Τόνισε εμφαντικά, ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου η οποία σφραγίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών για εξεύρεση συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος”, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Προστίθεται στην ανακοίνωση ότι ταυτόχρονα τονίστηκε επίσης ότι, δεν θα γίνει αποδεκτή καμία παρέκκλιση από το πνεύμα και την νομιμότητα που προσδίδουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών καθ’ ότι υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό από πλευράς Ηνωμένων Εθνών.

Τέλος, ειπώθηκε ότι η υπηρεσία της θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις για το θέμα της Αμμοχώστου και ότι τα Ηνωμένα Έθνη παρακολουθούν στενά το θέμα.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ