Μεγάλη Παρασκευή χωρίς περιφορά επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό

DSC 7756 2048x1366 1 Coronavirus, Άγιος Γεώργιος Εξορινός

Χωρίς ακολουθία στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό και περιφορά Επιταφίου στην εντός των τειχών κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου η φετινή χρονιά.

Λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, η ακολουθία της Μεγάλης Παρασκευής στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό δε θα τελεστεί. Παράλληλα η Μητρόπολη εκφράζει την ευχή της όπως ο Άγιος Γεώργιος Εξορινός “να εξορίσει την πανδημία αυτή από την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο”

Ευχές για επιστροφή από Δήμο Αμμοχώστου

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του, με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα, o Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου εύχονται Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα. Φέτος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς “όμως το να μένουμε μακριά ο ένας από τον άλλον, μας διαφυλάσσει ότι θα είμαστε ασφαλείς. Μέσα σ’αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που διέρχεται η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, οι σκέψεις και τα συναισθήματα εστιάζονται ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας Αμμοχωστιανούς τους οποίους καλούμε να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες από την πανδημία του κορονοϊού με ψυχραιμία, θάρρος εγκαρτέρηση, υπομονή και αισιοδοξία. Αυτή η μάχη θα περάσει σύντομα και θα είμαστε πάλι σε θέση να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Μένουμε σπίτι για το καλό το δικό μας αλλά και ολόκληρης μας της πατρίδας!”

Η ανακοίνωση καταλήγει με τις ευχές της Καλής Ανάστασης και σύντομα να γιορτάσουμε και την Ανάσταση της Πατρίδας μας!

Famagusta.News