Μητροπολίτης Βασίλειος για Αμμόχωστο: “Εθνική κινητοποίηση και μαζική συμμετοχή σε διαμαρτυρίες”

Επιβουλή κατά της Κύπρου συνιστά επιβουλή κατά της Ευρωπαϊκής ακεραιότητας αναφέρει στην εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου

DSC 0654 exclusive, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

Σε “εθνική κινητοποίηση” για τα τεκταινόμενα στο εθνικό μας θέμα, καλεί όλο το ευσεβές πλήρωμα της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ο ποιμενάρχης της για τέσσερις και πλέον δεκαετίες τουρκοκρατούμενης μητροπολιτικής περιφέρειας Κωνσταντίας και Αμμοχώστου Μητροπολίτης κ. Βασίλειος.

Με εγκύκλιό του, η οποία αναγνώστηκε σήμερα, Κυριακή 11 Ιουλίου, σε όλους τους ιερούς ναούς και θα επαναληφθεί και την επομένη Κυριακή, ο Πανιερώτατος, εκφράζει την απαρέσκειά του για την παθητική στάση των ηγετών χωρών και λοιπών θεσμικών οργάνων της Ε.Ε κ.α, γύρω από τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας είτε στην Κύπρο είτε στο Αιγαίο.

Καλεί όλους όλους ανεξαιρέτως, ανεξαρτήτως καταγωγής, Αμμοχωστιανούς και όχι, πρόσφυγες και μη πρόσφυγες, για μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που προγραμματίζονται από τον Δήμο Αμμοχώστου ώστε να δοθεί και να λάβουν το μήνυμα, τόσο η Τουρκία, όσο και τα διάφορα κέντρα λήψεως αποφάσεων, ότι ο Κυπριακός ελληνισμός στέκεται στις επάλξεις και θέλει να υπερασπιστεί την εθνική και φυσική του επιβίωση χωρίς να διατρέχει τον οποιονδήποτε κίνδυνο από τις επιβουλές της Τουρκίας.

Από πλευράς Εκκλησίας τέλος τόνισε, οι Ενορίες της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας θα ανακοινώσουν την τέλεση παρακλήσεως για την απαλλαγή της Πατρίδας μας από την παράνομη κατοχή και μνημόνευση όσων θυσιάστηκαν, προασπιζόμενοι τα απαράγραπτα αγαθά της πίστεως και της ελευθερίας.

Παράλληλα σχετική επιστολή διαμαρτυρίας εστάλη στα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Η.Ε, σε ηγέτες ή θεσμικά όργανα κρατών και οργανισμών στο εξωτερικό.

1 exclusive, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

2 exclusive, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου

3 exclusive, Μητροπολίτης Βασίλειος, Μητροπολίτης Κωνσταντίας - Αμμοχώστου