Ο Αβέρωφ συναντήθηκε με ομάδα νομικών για την Αμμόχωστο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ συζήτησε με νομικούς τις νομικές πτυχές των απειλών της Τουρκίας για τα Βαρώσια

CE327DD0 A6B6 40B2 B4F3 30DBCA1408D1 scaled Αβέρωφ Νεοφύτου

Με επίκεντρο της συζήτησης την αντιμετώπιση των απειλών της Άγκυρας για εποικισμό των Βαρωσίων, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τορναρίτη και στελέχη του κόμματος, συναντήθηκε σήμερα με ομάδα νομικών.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Νεοφύτου είπε πως σήμερα είχε έναν ακόμη προγραμματισμένο κύκλο επαφών με επίκεντρο και πάλι την Αμμόχωστο. «Παρόλο που για εμάς το ζήτημα ήταν είναι και παραμένει πρωτίστως πολιτικό, μαζί με τους συνεργάτες μου συναντήθηκα με έγκριτους νομικούς με τους οποίους συζητήσαμε και τις νομικές πτυχές που αφορούν την Αμμόχωστο», είπε.

Όπως ανέφερε, συζήτησαν την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας για παράνομο εποικισμό της περίκλειστης πόλης, καθώς και τους τρόπους αποτροπής των ενεργειών αυτών μέσω των ψηφισμάτων για την Αμμόχωστο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στην υψηλή διπλωματική κινητικότητα που καταγράφεται για το Κυπριακό τονίζοντας πως «τώρα και με τη βούλα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, έρχονται εξελίξεις στο Κυπριακό».