Ο Δήμος Αμμοχώστου χαρακτηρίζει παράτυπες χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων

Ο Δήμος Αμμοχώστου θα προσβάλει τις χθεσινές αποφάσεις της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Δήμων Κύπρου “αφού συγκρούονται με την πάγια πρακτική που έχει καθιερωθεί ομόφωνα από την σύσταση της εν λόγω Επιτροπής και ως εκ τούτου τις κρίνει παράτυπες”.

Σε ανακοίνωση ο Δήμος τοποθετείται για την συνεδρίαση της Επιτροπής κατά την οποία νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων εξελέγη ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, μετά την κένωση της θέσης του Προέδρου λόγω του χαμού του Δημάρχου Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι από της εγκαθίδρυσης της Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων, υπό την Ένωση Δήμων Κύπρου, είχε αποφασιστεί ομόφωνα και θεσμοθετηθεί ότι της εν λόγω Επιτροπής θα προεδρεύει ο εκάστοτε Δήμαρχος Αμμοχώστου ως ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου κατεχομένου Δήμου και της μητρόπολης της επαρχίας Αμμοχώστου.

Η ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου, προστίθεται, έχοντας πλήρη γνώση των διεργασιών που λάμβαναν χώρα από συγκεκριμένους Δημάρχους άλλων κατεχόμενων Δήμων από τον θάνατο του μακαριστού Αλέξη Γαλανού, στην τελευταία της συνεδρίαση της 5ης Σεπτεμβρίου, ομόφωνα αποφάσισε στην στήριξη του νεοεκλεγέντα Δημάρχου Αμμοχώστου, Δρ. Σίμου Ιωάννου, στην προεδρία της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων.

“Η ομόφωνη ένθερμη στήριξη του επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου Αμμοχώστου για την Προεδρία της Ένωσης Κατεχομένων Δήμων είχε λάβει χώρα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραταξιακούς τακτικισμούς και σε προσήλωση προς ένα θεσμό που έτυχε του απόλυτου σεβασμού για δεκαετίες τώρα. Σε ένα από τα κρισιμότερα σημεία της ιστορίας μας που η Αμμόχωστος βάλλεται από παντού, θεωρούμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν συμβάλλουν καθόλου προς την ενότητα που προσπαθούμε να επιτύχουμε μεταξύ του προσφυγικού κόσμου πόσο μάλλον όταν αυτές βασίζονται σε προσωπικές φιλοδοξίες”, αναφέρει ο Δήμος.

Προσθέτει ότι η “καταστρατήγηση του εν λόγω θεσμού αποτελεί ασέβεια προς τον Δήμο Αμμοχώστου, τους δημότες Αμμοχώστου και την πόλη της Αμμοχώστου κατ’ επέκταση” και ανακοινώνει ότι θα προσβάλει τις αποφάσεις.