“Όχι” σε επιστροφή των Βαρωσίων από Τατάρ

Τί αναφέρει σε ενδεχόμενο ανταλλαγής περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με λιμάνι Αμμοχώστου και παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου

tatarUntitled 2 exclusive, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

“Η πρόταση της Ελληνοκυπριακής πλευράς για άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου και λιμανιού Αμμοχώστου έναντι επιστροφής Βαρωσίων οπωσδήποτε δεν θα γίνει αποδεκτή”, δήλωσε ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. Υποστήριξε ότι το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι η πρόταση της Ελληνοκυπριακής πλευράς για το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν και και το λιμάνι Αμμοχώστου με αντάλλαγμα την παραχώρηση της κλειστής πόλης των Βαρωσίων στην Ελληνοκυπριακή πλευρά “οπωσδήποτε δεν θα γίνει αποδεκτή”.

“Φυσικά αυτά είναι εξαιρετικά παραπλανητικά και δείχνουν τις κακές προθέσεις της άλλης πλευράς για την ουσία της λύσης του Κυπριακού. Το Κυπριακό είναι ζήτημα κυριαρχίας”, υποστήριξε ο ηγέτης του ψευδοκράτους.

Ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ακόμη ότι η επιτάχυνση των εξοπλισμών από την ελληνοκυπριακή πλευρά “αποτελεί επιθετική συμπεριφορά που αυξάνει μόνο την ένταση”. “Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να διαχειρίζεται αυτές τις διαδικασίες με αυτόν τον τρόπο”, υποστήριξε.