Παιδιά από την Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης στο οδόφραγμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου

ΚΟΠΕ scaled ΚΟΠΕ, Νέα Αμμοχώστου, Οδόφραγμα Δερύνειας

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019 το πρωί, λίγο πριν ολοκληρωθεί το καμπ ανάπτυξης στο Παραλίμνι, όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ηλικίας 10-16 χρόνων επισκέφθηκαν μαζί με τον Τεχνικό Σύμβουλο της ΚΟΠΕ, τον Χρήστο Βαρατάση και τον Χόρχε Κανεστράτσι, το οδόφραγμα της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου στη Δερύνεια. Στη διαδρομή πέρασαν και από το ιστορικό πρώτο γήπεδο βόλλεϋ της Αναγέννησης Δερύνειας αλλά και από το πρώτο δημοτικό σχολείο του χωριού το οποίο κτίστηκε το 1905.

Στο πολιτιστικό μέγαρο του Δήμου Αμμοχώστου όπου κατέλεξαν είχαν την ευκαιρία να δουν μια συμβολική ταινία μήκους 8 λεπτών για την κατεχόμενη πόλη. Πολύ λίγο γνωρίζουν για τα γεγονότα του 1974 που έφερε η τουρκική εισβολή και κατοχή στον τόπο μας, έμαθαν όμως πολλά για το τι συνέβη τότε, τι συμβαίνει τώρα, πως έγινε η φυγή των κατοίκων της πόλης εκείνο τον Αύγουστο του 1974, και που κατέληξαν. Έμαθαν και άκουσαν πολλά.

Ήταν μια γνώση για τα παιδιά αλλά και για τους προπονητές τους, μια γνώση πλούσια σε συναισθήματα και ιστορικές στιγμές. Μέσα από την ιστορία του τόπου που έμαθαν, ισχυροποιήθηκαν σαν χαρακτήρες και μετά σαν αθλητές και αθλήτριες θα είναι δε και εφόδιο στην εξέλιξή τους αφού θα εκπροσωπούν στο μέλλον και την Κύπρο.

Πηγή: new.volleyball