Πιέσεις σε ιδιοκτήτες γης στην παραλία της Αμμοχώστου

39ff4450 f792 4e49 a538 262b90000f0ec8636bd1d8ebd85214 GettyImages 631028442 1200 Κατεχόμενα, Κατεχόμενη Αμμόχωστος

Χοντραίνει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι με τις περιουσίες Ελληνοκυπρίων προσφύγων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών που φέρουν άτομα να προσεγγίζουν στοχευμένα ιδιοκτήτες ακινήτων στο παραλιακό μέτωπο της κατεχόμενης πόλης του Ευαγόρα, πληθαίνουν.

Οι αναφορές μάλιστα κάνουν λόγο επίσης και για περιπτώσεις που προσεγγίστηκαν από άτομα που δήλωσαν Ελληνοκύπριοι δικηγόροι οποίοι ενεργούσαν εκ μέρους πελατών τους. Οι οποίοι πελάτες τους, όπως ανέφεραν, ήταν ξένοι επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονταν να αγοράσουν ακίνητα στην παραλία της Αμμοχώστου. Έχει επίσης γίνει γνωστό ότι πολλά άτομα προσεγγίστηκαν μέσω Τουρκοκύπριων.

Το θέμα συζητείται έντονα ανάμεσα στους Αμμοχωστιανούς, καθώς φαίνεται ότι αρκετά άτομα έχουν προσεγγιστεί και μάλιστα δέχθηκαν δελεαστικές προτάσεις για πώληση της περιουσίας τους. Παραμένει βέβαια ερωτηματικό το κατά πόσο υπήρξαν άτομα που είτε ανταποκρίθηκαν θετικά στην προσέγγιση που τους έγινε, είτε έχουν ήδη προχωρήσει σε πώληση της περιουσίας τους κατά το παρελθόν. Στοιχεία τα οποία ασφαλώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, ωστόσο ο δήμος προτίθεται να ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών.

Αυτό το οποίο συζητείτο επίσης ήταν το κατά πόσο οι καταγγελίες που έγιναν για διαρροή στοιχείων από το Επαρχιακό Κτηματολόγιο Αμμοχώστου, συνδέονταν κατά κάποιο τρόπο με το όλο ζήτημα. Δηλαδή την προσέγγιση Αμμοχωστιανών για πώληση των περιουσιών τους. Η πληροφορία ωστόσο διαψεύδεται από αρμόδιες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών με τις οποίες επικοινωνήσαμε. Όπως μας αναφέρθηκε, από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται να έχει καμία σύνδεση το ένα ζήτημα με το άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Αμμοχώστου, είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμός, ενόψει των κινήσεων αυτών. Θα υπάρξει επίσης νέα συνάντηση την ερχόμενη βδομάδα, ενώ στις 17 του μήνα έχει διευθετηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του δήμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Πηγή: Φιλελεύθερος