Προσπάθεια Αμμοχωστιανών για επηρεασμό της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα

Ο Δήμαρχος είπε πως το επόμενο βήμα του Δήμου Αμμοχώστου είναι, σε συντονισμό με την Κυβέρνηση και τα κόμματα

ImageHandler 25 exclusive, Δήμος Αμμοχώστου

Προσπάθεια για επηρεασμό της Τουρκίας από τον διεθνή παράγοντα για να αλλάξει στάση στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αρχίζει ο Δήμος, με τον Δήμαρχο Σίμο Ιωάννου να αναφέρει πως σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε η μόνη λύση είναι η Κυβέρνηση να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ο κ. Ιωάννου μιλούσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, όπου πραγματοποιήθηκε στις 10.00 το πρωί συμβολική στάση εργασίας διάρκειας πέντε λεπτών. Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Σίμος Ιωάννου ανέφερε ότι «σήμερα στις 10.00 το πρωί έγινε μια συμβολική πεντάλεπτη στάση εργασίας, με σύνθημα `Είμαστε όλοι Αμμόχωστος`».

Πρόσθεσε πως «στην πεντάλεπτη στάση εργασίας συμμετείχαν όλα τα Δημαρχεία της Κύπρου, κόμματα και άλλοι φορείς. Με αυτή τη συμβολική στάση εργασίας, ελπίζουμε ότι όλος ο κόσμος, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, θα δει ότι όλη η Κύπρος είναι όχι μόνο μαζί με την Αμμόχωστο αλλά με το δίκαιο του αγώνα που κάνει ο κυπριακός λαός».

Πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι ξένοι να δουν πως αυτά τα οποία προσπαθεί να επιβάλει ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, είναι ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος είπε πως «το επόμενο βήμα του  Δήμου Αμμοχώστου είναι, σε συντονισμό με την Κυβέρνηση και τα κόμματα, να πιέσουμε τον διεθνή παράγοντα να επηρεάσει την Τουρκία για να αλλάξει τη στάση της όσον αφορά το θέμα της κατεχόμενης Αμμοχώστου. Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος της Τουρκίας δεν εισακούσει αυτές τις πιέσεις, τότε πιστεύω ότι η μόνη επιλογή που έχει το κράτος είναι να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ιωάννου είπε πως «σήμερα είναι μια συμβολική μέρα κατά την οποία ήχησαν οι σειρήνες στις 05.30 το πρωί και μου ξυπνούν άσχημες αναμνήσεις αφού τότε ήμουν στρατιώτης 19 χρονών και υπηρετούσα στην Καρπασία. Εύχομαι κανένας να μην περάσει αυτά τα οποία περνά οποιοσδήποτε στρατιώτης στον πόλεμο».