Πρωτοβουλίες για καταγγελία Άγκυρας για ΑΟΖ και Βαρώσια αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ

613DB11E 498A 4F6F B745 8961BF3BF331 Κατεχόμενη Αμμόχωστος, Νέα Αμμοχώστου

Πρωτοβουλίες για καταγγελία της Άγκυρας και για τερματισμό των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και στα Βαρώσια αναλαμβάνει το ΑΚΕΛ, με τον ΓΓ του κόμματος, Άντρο Κυπριανού να λέει ωστόσο ότι «ο πιο ασφαλής τρόπος για να λύσουμε το πρόβλημα της Αμμοχώστου είναι να λύσουμε το Κυπριακό».

Μιλώντας μετά τη συνάντηση με τον Πρέσβη της Νορβηγίας, στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ θα απευθυνθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ, στα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στους θεσμούς της ΕΕ, καταγγέλλοντας τη νέα τουρκική προκλητικότητα. Είπε επίσης ότι θα επιδιωχθεί η προώθηση σχετικών ψηφισμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πρόθεση του ΑΚΕΛ είναι να οργανώσει και μια μεγάλη κινητοποίηση στη Δερύνεια.

Η κινητοποίηση αυτή θα οργανωθεί την Πέμπτη, 27 Φεβρουάριου, ώρα 6:00 το απόγευμα «για να καταδικάσουμε την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα και ταυτόχρονα, να στείλουμε το μήνυμα ότι όλα αυτά θα τελειώσουν αν καταφέρουμε να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και φτάσουμε σε λύση στο Κυπριακό» είπε ο κ. Κυπριανού. «Είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος για να τερματιστούν αυτά μια για πάντα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την επαναφορά, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της πρότασης για δημιουργία Τεχνικής Επιτροπής για την Αμμόχωστο ο κ. Κυπριανού είπε ότι δεν έχει δει την πρόταση και τα σχετικά δημοσιεύματα και δεν θέλει να προδικάσει οτιδήποτε. «Θα ήταν καλύτερα πρώτα να δούμε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και όποια ενέργεια στοχεύει στο να δώσει ώθηση στην υλοποίηση εκείνων των Ψηφισμάτων εμείς την επικροτούμε» κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ