Στην ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ το σύνολο των Βαρωσίων, λέει ο Μπεντέρ

Όλοι συμφωνούν ότι το σύνολο των Βαρωσίων ήταν ιδιοκτησία του ΕΒΚΑΦ στην αρχή, λέει ο Γενικός Διευθυντής του ΕΒΚΑΦ Ιμπραήμ Μπεντέρ, αναφερόμενος παράλληλα στους βρετανικούς τίτλους ιδιοκτησίας που, όπως λέει, δείχνουν ότι οι περιουσίες ανήκουν στα ιδρύματα Αμπντουλάχ Πασά, Λαλά Μουσταφά Πασά και Μπιλάλ Αγά.

Ο “νόμος” για τα βακούφια και οι διεθνείς νόμοι δεν επιτρέπουν την μεταφορά της περιουσίας ενός ιδρύματος σε ιδιώτες, συμπληρώνει, ενώ αναφέρει πως επιτρέπεται σε ιδιώτες μόνο το δικαίωμα χρήσης της περιουσίας.

Δυστυχώς, συνεχίζει, η ηθική διάσταση του θέματος ξεχνιέται κάποιες φορές ενόσω συνεχίζεται η νομική διαμάχη. Με άλλα λόγια, λέει, αν υπάρχει ένα κενό στη νομοθεσία και αυτό χρησιμοποιείται ως ευκαιρία για να περάσει η ιδιοκτησία ενός ιδρύματος σε ιδιώτες “αυτό είναι κατά κάποιον τρόπο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”, είπε.

Όπως ανέφερε, τα ιδρύματα λειτουργούν προς όφελος της ανθρωπότητας χωρίς διακρίσεις όσον αφορά την εθνικότητα ή τη θρησκεία και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος μόνο κάποιων ιδιωτών.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ