Συγκεντρώνονται στο Προεδρικό οι Αμμοχωστιανοί

Απόφαση για συγκέντρωση στο Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις 6:00μ.μ. έλαβε η ολομέλεια του Δήμου Αμμοχώστου κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής με αφορμή τις δηλώσεις Οζερσάι για άνοιγμα της πόλης των Βαρωσίων υπό διοίκηση του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια του Δήμου Αμμοχώστου έχει αποφασίσει ομόφωνα τα ακόλουθα:

1. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Οζερσάι και τις αποφάσεις του λεγομένου Τουρκοκυπριακού Υπουργικού Συμβουλίου σχετικά με μελλοντικά σχέδια όσον αφορά την Αμμόχωστο, η θέση του Δήμου είναι ότι πρέπει να επιμένουμε στην επιστροφή της Αμμοχώστου στο πλαίσιο του ΟΗΕ και με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789 που προνοούν την παράδοση της Αμμοχώστου από τον Τουρκικό στρατό στα Ηνωμένα Έθνη και μέσω αυτών την επιστροφή στους νόμιμους κατοίκους της.

2. Οποιαδήποτε άλλη πρόταση δεν γίνεται καλόπιστα όχι μόνο διότι η πιθανή επιστροφή θα γίνει υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση και εκτροχιάζει το θέμα από τα Ηνωμένα Έθνη αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Οζερσάι εισάγει και τον ανύπαρκτο παράγοντα του Εβκάφ που θεωρεί ως ιδιοκτησία του σχεδόν ολόκληρη την περιφραγμένη πόλη.

3. Ταυτόχρονα καλούμε τους δημότες μας σε συγκέντρωση έξω από το Προεδρικό Μέγαρο την Παρασκευή, 28 Ιουνίου στις 6:00μ.μ. για να διατρανώσουμε ενωμένοι όλοι οι Αμμοχωστιανοί την απαίτηση μας για την επαναφορά της προτεραιότητας της Αμμοχώστου που δεν μπορεί να αποτελεί ένα απλό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Επίσης θέτουμε το θέμα χωρίς καθυστέρηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ζητώντας ξανά την άμεση εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας. Κατά την συγκέντρωση ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο θα παραδώσουν σχετικό υπόμνημα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

4. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ο Δήμος Αμμοχώστου θα παραδώσει το σχετικό υπόμνημα στις πρεσβείες των 5 μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, την ειδική αντιπρόσωπο του Γ.Γ. των Η.Ε. στην Κύπρο, στο Γραφείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο ως επίσης και σε κοινοβουλευτικά κόμματα.

5. Σημειώνεται ότι εντός της επόμενης βδομάδας θα ανακοινωθεί δημοσιογραφική διάσκεψη.

Ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί όλους τους συνδημότες και οργανωμένα σύνολα της πόλης της Αμμοχώστου όπως συστρατευθούν σε πνεύμα σύμπνοιας με τον Δήμο Αμμοχώστου προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους.