Συνάντηση Δήμου Αμμοχώστου με εκπροσώπους του ΟΗΕ και Ουνφικύπ

121514523 2439929482979832 8812642345480822330 o ΟΗΕ, ΟΥΝΦΙΚΥΠ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 14 Οκτωβρίου 2020 συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Αμμοχώστου αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου, τον Αντιδήμαρχο και εκπρόσωπο της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ κ. Χρύσανθο Ζαννέττου, τον κ. Κωστάκη Χατζηκακού, Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ και τον κ. Πόλυ Ευαγγελίδη εκ μέρους της ΕΛΑΜ με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κα. Elizabeth Spehar.
Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την κα. Spehar τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με την Αμμόχωστο και την διάνοιξη μέρους του παραλιακού μετώπου της περίκλειστης πόλης όπως επίσης και τον αναμενόμενο ρόλο τον Ηνωμένων Εθνών.
Η κα. Spehar επανέλαβε την δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών σε σχέση με τα ψηφίσματα που αφορούν την Αμμόχωστο και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Δήμου ότι η υπηρεσία της παρακολουθεί στενά τις τρέχουσες εξελίξεις και ενημερώνει σχετικά το Συμβούλιο Ασφαλείας.
Τόνισε ότι στόχος των Ηνωμένων Εθνών είναι η επιστροφή της Αμμοχώστου η οποία διασφαλίζεται με τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας αλλά και η επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
Τέλος, ειπώθηκε ότι η υπηρεσία της θα βρίσκεται σε επαφή με τον Δήμο Αμμοχώστου σε περίπτωση που υπάρξουν οποιεσδήποτε εξελίξεις.

Πηγή: Famagusta.News