Τελέστηκε εσπερινός στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα

ΑΠΒΑΡΝΑΒΑΣ Απόστολος Βαρνάβας, Εκκλησία

Τελέστηκε εσπερινός στο κατεχόμενο μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Αρχιεπσκοπή ο εσπερινός τελέστηκε “με το πλήθος του κόσμου να κατακλύζει περιμετρικά τον τάφο του αποστόλου και η όλη ακολουθία του Εσπερινού να τελείται υπαίθρια, ακριβώς έξω από τον τάφο του “υιού της παρακλήσεως”, του αγίου ενδόξου αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της αποστολικής Εκκλησίας του νησιού μας”.

Στην πανηγυρική αυτή ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου και από πλειάδα κληρικών.

Προστίθεται ότι κατά τη διάρκεια του εσπερινού έγινε η λιτάνευση της εικόνας του αγίου περιμετρικά του τάφου του αγίου και στη συνέχεια αναπέμφθηκε δέηση. Επίσης τελέστηκε αρτοκλασία και μνημονεύθηκαν τα ονόματα των εορταζόντων τη μνήμη του αγίου.

Ο Επίσκοπος Νιτρίας, στον λόγο του ευχαρίστησε τόσο τον Καθηγούμενο της Μονής για την τιμητική γι’ αυτόν πρόσκληση όπως προστεί της ακολουθίας, η οποία, όπως επισήμανε, ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία στα χρόνια τόσο της ιερατικής όσο και αρχιερατικής του διακονίας. Παρών στην ακολουθία ήταν κι εκπρόσωπος του Μουφτή των Τουρκοκυπρίων.