Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα

imagew 9 Απόστολος Βαρνάβας, Εκκλησία

Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα στην κατεχόμενη Μονή του Αποστόλου Βαρνάβα.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι “στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συλλειτούργησαν με τον Επίσκοπο Νιτρίας Νικόδημο, ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, ο εξ Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης Αντίπας, Γέροντας του Ιβηριτικού κελλίου της Αγίας Αννης και άλλοι κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και της Εξαρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο”.

Προστίθεται ότι “στην προσφώνηση του, μετά την απόλυση, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης, καλωσόρισε επισήμως τον νέο Έξαρχο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κύπρο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι οι πύλες της Αρχιεπισκοπής και της Μονής του θα είναι ανοικτές γι’ αυτόν για όποια ανάγκη παραστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο νησί”.

Ακόμα ευχήθηκε να καταστεί δυνατό να τελεστεί Θεία Λειτουργία στην κατεχόμενη Μονή Αποστόλου Βαρνάβα “χωρίς την ύπαρξη των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί”.

Ο Επίσκοπος Νιτρίας Νικόδημος “ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο για την θερμή υποδοχή και φιλοξενία” και εξέφρασε ικανοποίηση για την παρουσία του Γέροντος Αντίπα στην κατεχόμενη Μονή, με τον οποίο, όπως ανέφερε “τον συνδέουν πέραν των είκοσι χρόνων πνευματικής φιλίας”.

Μετά τις ομιλίες και πριν την αναχώρηση των πιστών από τη Μονή, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα όπου αναπέμφθηκε προσευχή “για λύτρωση της πατρίδας μας από τον Τούρκο εισβολέα”.

Famagusta.News / ΚΥΠΕ