Τη Δευτέρα αποφασίζει ο ΔΗΣΥ για την υποψηφιότητα για τον Δήμο Αμμοχώστου

ammoxosto Δήμος Αμμοχώστου, ΔΗΣΥ

Τη Δευτέρα συγκαλείται εκ νέου το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ για να αποφασίσει για την υποψηφιότητα που θα στηρίξει για τον Δήμο Αμμοχώστου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση ΔΗΣΥ:

“Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού στα πλαίσια της πρότασης που κατέθεσε το κόμμα γι’ αναζήτηση κοινού υποψηφίου και με τα άλλα κόμματα, αποδέχτηκε χθες την προτεινόμενη και από το ΑΚΕΛ ανεξάρτητη υποψηφιότητα του πρέσβη κ. Παύλου Αναστασιάδη, θεωρώντας πως μπορεί να εξυπηρετήσει τους υπέρτατους στόχους της επανένωσης της Κύπρου και της επιστροφής της Αμμοχώστου. Για να περάσει το μήνυμα των στόχων αυτών και εντός και εκτός Κύπρου.

Δυστυχώς οι προσπάθειες για εξεύρεση κοινού υποψηφίου δεν ευόδωσαν, παρά το κλίμα συναίνεσης που θέλαμε να επικρατήσει. Δεν θα μείνουμε όμως σε αυτό.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός σεβόμαστε τις αποφάσεις των άλλων κομμάτων και αντιλαμβανόμενοι πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση για τα αίτια και τα αιτιατά των επιλογών που έχουν κάνει.

Ευχαριστούμε τον πρέσβη Παύλο Αναστασιάδη που έθεσε τον εαυτό του ως επιλογή που θα ένωνε τους Βαρωσιωτες αλλά και σεβόμαστε την απόφαση του να μην είναι τελικά υποψήφιος.

Το Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, λαμβάνοντας όλα τα προαναφερόμενα υπόψη, θα συγκληθεί την ερχόμενη Δευτέρα για να λάβει τις οριστικές αποφάσεις όσο αφορά τη Δημαρχία της Αμμοχώστου, μέσα και από τις κατευθυντήριες γραμμές που έθεσε το Πολιτικό Γραφείο στη συνεδρία του της περασμένης Παρασκευής.”