Τη δημιουργία Ομάδας Δράσης ζητούν οι Αμμοχωστιανοί

ενώνουν τη φωνή τους για αναχαίτιση του εποικισμού

varosia3 exclusive, επικοισμός, ομάδα δράσης, Τουρκικές προκλήσεις

Ομάδα Πολιτών της Αμμοχώστου απέστειλε χθες στον Υπουργό Εξωτερικών πρόταση που αφορά στην κατοχύρωση των ιδιοκτητών ολόκληρης της πόλης της Αμμοχώστου. Η πρόταση δόθηκε επίσης και στον Δήμαρχο Αμμοχώστου.

Πρόταση Πολιτών της Αμμοχώστου για δημιουργία Ομάδας Δράσης εντός του Δήμου Αμμοχώστου:

“Ο κόσμος της Αμμοχώστου παρακολουθεί με αγωνία τα συνεχιζόμενα σχέδια των Τούρκων κατακτητών για εποικισμό της πόλης της Αμμοχώστου, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία τηρεί σιγή ιχθύος γύρω από το όλο θέμα. Κανείς δεν ασχολείται με την πόλη, οι συνομιλίες φαίνεται απέχουν ακόμη έτη φωτός, ο κόσμος έχει φθάσει σε σημεία απόγνωσης και το χειρότερο, προσεγγίζεται ήδη από διάφορους για πώληση των περιουσιών του.

Οι πολίτες της Αμμοχώστου γνωρίζουν ότι ο Δήμος Αμμοχώστου δεν έχει ούτε την υποδομή, ούτε την οικονομική δυνατότητα να κινηθεί για να διεκδικήσει μέσω της νομικής οδού τις περιουσίες. Εδώ και καιρό και με αφορμή τις παράνομες εισόδους των Τούρκων στην περίκλειστη πόλη, ομάδες πολιτών έχουν ανταλλάξει απόψεις με εμπειρογνώμονες νομικούς και πολιτικούς για το θέμα της διάσωσης της πόλης, και έχοντας υπ’ όψη τους δύσκολους καιρούς που μας αναμένουν προτείνουν ένα έκτακτο σχέδιο δράσης που θα βοηθήσει τον Δήμο, και θα θωρακίσει νομικά τους ιδιοκτήτες γης.

Το σχέδιο αφορά στη δημιουργία μιας Ομάδας Δράσης εντός του Δήμου Αμμοχώστου που θα φέρει σε πέρας την καταγραφή και τη νομική κατοχύρωση των ιδιοκτησιών των Αμμοχωστιανών μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

Οι αιτήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την επιτροπή πρέπει να είναι ατομικές. Πολλοί πολίτες έχουν ήδη καταθέσει αιτήσεις στην Επιτροπή Ακίνητης Ιδιοκτησίας, υπάρχει όμως ακόμη ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να προσφύγει σε δικηγορικά γραφεία για τη σύνταξη αυτών των αιτήσεων.

Σκοπός και λόγος ύπαρξης της Ομάδας Δράσης είναι η καταγραφή όλων των περιουσιών και η συγγραφή των αιτήσεων στο όνομα των ιδιοκτητών.

Ζητούμε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να σταθεί στο πλευρό των Αμμοχωστιανών που βλέπουν με τρόμο την πόλη τους να χάνεται από τα μάτια τους καθημερινά. Ζητούμε από την Κυπριακή Κυβέρνηση να συνδράμει οικονομικά τον Δήμο Αμμοχώστου στο δύσκολο, πλην όμως αναγκαίο σχέδιο για τη διάσωση της πόλης αγκαλιάζοντας την όλη πρόταση και καταβάλλοντας το σύνολο των μισθών των ατόμων που θα καταρτίσουν την Ομάδα Δράσης.

Η ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ

1. Θα περιλαμβάνει 4 ή και περισσότερους έμπειρους νομικούς για να συντάξουν εκ μέρους των ιδιοκτητών τις αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα, και να δώσουν λύσεις σε σωρεία ερωτημάτων και προβλημάτων που τίθενται για θέματα εταιρειών, κλπ.

2. Θα περιλαμβάνει 2 υπαλλήλους του κτηματολογίου Αμμοχώστου για καταρτήσουν τον κατάλογο των ιδιοκτησιών και να συνδράμουν τους νομικούς και τους ιδιοκτήτες σε θέματα ανεύρεσης και επικαιροποίησης τίτλων ιδιοκτησίας.

3. Απαραίτητος για την ομάδα είναι ειδικός για τη δημιουργία του ανάλογου λογισμικού.

4. Η Ομάδα θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί με επιπλέον γραμματειακό προσωπικό για να ανταποκριθεί στο έργο.
Η Ομάδα Δράσης θα εδρεύει εναλλάξ σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και θα έχει συγκεκριμένους όρους εντολής και χρονοδιάγραμμα έξι μηνών για την διεκπεραίωση του σχεδίου.

Η Ομάδα Δράσης αφού εντοπίσει από το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου όλους τους ιδιοκτήτες γης (της ευρύτερης και του παραλιακού μετώπου), θα καλέσει τον κάθε ιδιοκτήτη σε προγραμματισμένη συνάντηση για να προσκομίσει τους τίτλους της ιδιοκτήσιας του και ότι άλλο χρειάζεται η αίτηση.

Οι πολίτες της Αμμοχώστου πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό βήμα θωράκισης των περιουσιών τους και ένα δείγμα στήριξης της Κυπριακής Κυβέρνησης μετά από 46 ολόκληρα χρόνια.”

Famagusta.News