Τοποθετούν φωτισμό και παγκάκια στην περίκλειστη Αμμόχωστο (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Χωρίς τέλος οι προκλήσεις στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου

44B40ED7 1955 4C82 9D34 224166C25F8D Βαρώσι

Φωτισμός και παγκάκια τοποθετούνται στην περιφραγμένη πόλη της Αμμοχώστου σήμερα, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για φωτισμό τύπου led που θα τοποθετηθεί τόσο στη Λεωφόρο Δημοκρατίας και σε εκείνη της Κένεντυ, όσο και σε άλλους δρόμους. Στόχος, αναφέρεται, ο φωτισμός να ολοκληρωθεί μέχρι τους καλοκαιρινούς μήνες που το Βαρώσι θα παραμένει ανοικτό και τις βραδινές ώρες.

Σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται ότι έχουν τοποθετήσει και παγκάκια σε ορισμένα πεζοδρόμια.

EC25548D E2EE 4A40 8024 F1CE2FD082E7 Βαρώσι
Στο δημοσίευμα παρατίθενται και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από τις 8 Οκτωβρίου, που άνοιξε τμήμα της περιφραγμένης πόλης μέχρι τις 23 Νοεμβρίου, το Βαρώσι επισκέφθηκαν συνολικά 67.459 άτομα. Μεγαλύτερη κίνηση παρατηρείται, προστίθεται, τις Κυριακές αφού υπολογίζεται ότι το αντίστοιχο διάστημα μόνο τις Κυριακές την περιφραγμένη πόλη επισκέφθηκαν 33.889 άτομα.

Στις διαρρυθμίσεις του περιβάλλοντος και του τοπίου, αναφέρεται σήμερα και η Γκιουνές, που σύμφωνα με το ΓΤΠ, γράφει για τον ποδηλατοδρόμο που τέθηκε σε λειτουργία και τα μπουφέ που τοποθετήθηκαν σε οκτώ διαφορετικά σημεία. Πρόκειται για χθεσινό ρεπορτάζ – ανταπόκριση του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Ανατολή.

D7A1EA3D 63F6 46BF B569 41E26A520256 Βαρώσι
Ο «δήμαρχος» Αμμοχώστου, Ισμαήλ Αρτέρ δήλωσε ότι θέλουν να μετατρέψουν ξανά το επί 46 χρόνια κλειστό Βαρώσι σε μια πόλη που ζει, γυρίζουν άνθρωποι στους δρόμους της, ακούγονται φωνές παιδιών στα σοκάκια της και αναδύονται μυρωδιές φαγητών από τα σπίτια της. Είπε ότι δημιούργησαν αυτές «τις ομορφιές», όπως τις χαρακτήρισε, με τον Δήμο Ικονίου, τον τουρκικό οργανισμό ΤΟΚΙ και εταιρείες από τα κατεχόμενα.

«Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αμέσως μιαν πόλη που ζει. Επιπλέον, οπωσδήποτε δεν αγγίχτηκαν οι ιδιωτικές περιουσίες των ανθρώπων» και πρόσθεσε ότι ενόσω δεν γίνονται σχεδιασμοί σε διοικητικά θέματα, δεν θα αγγίξουν το σπίτι και  ιδιωτική περιουσία κανενός.

852167D0 CE3D 4672 96A5 74F32CD32197 Βαρώσι

Γίνονται εργασίες περαιτέρω διαπλάτυνσης του τμήματος των 3-4 χιλιομέτρων που ανήκει στο δημόσιο, όπως είπε, και εργάζονται για να μπορούν οι άνθρωποι να πάρουν μια ανάσα κατά την περιδιάβασή τους και να τους παρέχονται υπηρεσίες για να μπορούν να πίνουν νερό και χυμό.

Ο «βουλευτής» Αμμοχώστου του ΚΕΕ, Ογουζχάν Χασίπογλου επανήλθε στο θέμα του Βαρωσίου και είπε ότι «με ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια», προσθέτοντας ότι θεωρείτο περιοχή που θα μπορούσε να δοθεί στην ελληνοκυπριακή πλευρά σε περίπτωση λύσης, όμως πλέον άλλαξε η κατάσταση.  «Ως ΚΕΕ δεν θεωρούμε ότι η ομοσπονδία θα μας οδηγήσει σε λύση», είπε.

Πρόκειται, συνέχισε, για βήμα – μέρος της λύσης δύο κρατών και με αυτό «το πρώτο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι υπάρχει αλλαγή θέσης με την έννοια των συνολικών διαπραγματεύσεων και ότι υπήρξε ένα σταυροδρόμι. Το βήμα για το Βαρώσι είναι ένα κομβικό σημείο».

Δείτε το Βίντεο: 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ