Ξεκαθαρίζει ο Καραγιάννης για εγκαίνια “παραλίας Δερύνειας”

a exclusive, Άντρος Καραγιάννης, Κατεχόμενα, Νέα Αμμοχώστου

Δεν πρόκειται για μέρος της κατεχόμενης παραλίας της Δερύνειας, διευκρίνισε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος της πόλης Άντρος Καραγιάννης, σχολιάζοντας την είδηση ότι αύριο θα γίνουν τα εγκαίνια της «παραλίας της Δερύνειας» – όπως ονομάζουν στην τ/κ πλευρά την παραλία που είναι κοντά στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και κάτω από τη διοίκηση των «δυνάμεων ασφαλείας» του κατοχικού στρατού.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας διευκρίνισε ότι η παραλία στην οποία αναφέρονται οι Τ/κ δεν εμπίπτει στα δημοτικά όρια της Δερύνειας, ούτε είναι μέρος της κατεχόμενης παραλίας Δερύνειας. «Εκεί είναι περιοχή Αγίου Μέμνωνα και βρίσκεται πίσω από το πεδίο βολής “Μοναστηράκι”, όπου πραγματοποιούνται ασκήσεις από τον κατοχικό στρατό με βαρέα όπλα και γι’ αυτό ο Δήμος Δερύνειας έχει προβεί επανειλημμένα σε καταγγελία».

Η παραλία της Δερύνειας, ανέφερε ο Δήμαρχος, έχει μήκος 2,5 χλμ από την περιοχή Κάππαρη στο Παραλίμνι μέχρι τα πρώτα ξενοδοχεία της Αμμοχώστου. Η παραλία της Δερύνειας, σημείωσε, δεν έχει αξιοποιηθεί καθόλου εδώ και 2,5 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ