Αναμένονται νέα εξιτήρια από το Γεν.Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Άλλος ένας ασθενής-επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού διακομίστηκε πριν από λίγη ώρα στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ανεβάζοντας τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στους δεκατρείς.

Προληπτικά στη ΜΕΘ 58χρονος

Ένας εκ των ασθενών, ηλικίας 58 χρόνων νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για προληπτικούς, κυρίως, λόγους και για πιο στενή παρακολούθηση και υποστήριξη αναπνευστικής λειτουργίας αφού χθες παρουσίασε αναπνευστικές επιπλοκές. Παρ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό ο 70χρονος που απεβίωσε

Όσον αφορά στον 70χρονο Βρετανό, ο οποίος απεβίωσε χθες αργά το βράδυ, τα αίτια θανάτου του, φαίνεται σύμφωνα με τις πληροφορίες, να αποδίδονται περισσότερο στο βεβαρημένο του ιατρικό ιστορικό παρά στο γεγονός ότι προσεβλήθη με κορωνοϊό. Ο 70χρονος νοσηλεύονταν προηγουμένως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου και ήταν ένα από τα 11 πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊου στο Γ.Ν. Πάφου. Διακομίστηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ο 70χρονος ο οποίος έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό φέρεται να ήρθε σε επαφή με τον 65χρονο αλλοδαπό, που νοσηλευόταν αρχικά στον παθολογικό θάλαμο του ΓΝ Πάφου και στη συνέχεια στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, “ο ασθενής νοσηλευόταν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης, αφού παρουσίαζε μη αντιρροπούμενη κίρρωση ήπατος αλκοολικής αιτιολογίας, οξεία ηπατική ανεπάρκεια, οξεία νεφρική ανεπάρκεια σε έδαφος χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας και χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια. Κατά τη νοσηλεία του στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ο ασθενής, στο πλαίσιο ιχνηλάτησης των επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19, που νοσηλευόταν στην ίδια κλινική, βρέθηκε θετικός, γεγονός που επιβάρυνε την κλινική του κατάσταση. Ο ασθενής είχε μεταφερθεί για περαιτέρω νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου κατέληξε το βράδυ του Σαββάτου.”

Αναμένονται κι άλλα εξιτήρια τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει καθοριστεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, υπάρχει περισσότερο πνεύμα αισιοδοξίας στους ασθενείς που νοσηλεύονται καθώς όλων η γενική κατάσταση υγείας είναι πάρα πολύ καλή. Πληροφορίες αναφέρουν στο Famagusta.News ότι εντός των επόμενων ωρών δεν αποκλείεται να εκτελεστούν και νέα εξιτήρια, αφού αναμένονται αποτελέσματα για τεστ κορωνοϊού στα οποία έχουν υποβληθεί. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες στο Famagusta.News, πολλών από τους ασθενείς η κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή, και αναμένουν διακαώς την στιγμή που θα λάβουν εξιτήριο και θα μεταφερθούν σπίτι τους ενώ στους ειδικούς θαλάμους υπάρχει εγκατεστημένη τηλεόραση και διαδίκτυο ώστε να μπορούν να περνούν τις ώρες τους.

Ήδη μέχρι στιγμής, πέντε συνολικά εξιτήρια έχουν παραχωρηθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ ένας εκ των ασθενών ήταν ηλικίας 80 ετών, δίνοντας, έτσι, ευχάριστες ειδήσεις και πνεύμα ανακούφισης στο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Δρ Μιχάλης Ζουβάνης: “Να βελτιώσουμε το παρόν για να χτίσουμε το μέλλον” (Βίντεο-Συνέντευξη)

Ο Παθολόγος-Ενδοκρινολόγος Δρ Μιχάλης Ζουβάνης ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου - Δερύνειας,…

19 Μαΐου, 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024