“Άνοιξαν οι ουρανοί” στην επ. Αμμοχώστου – Έντονες βροχοπτώσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι την Κυριακή

7631665052 c4ab0e02f4 b

Έντονες βροχοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου και συγκεκριμένα στην επαρχία Αμμοχώστου σημειώνονται αυτή την ώρα.

Οι βροχοπτώσεις συνεχίζουν να εισέρχονται στο νησί από τα δυτικά επηρεάζοντας μεγάλο μέρος του νησιού καθώς ακολουθούν ανατολική πορεία. Την ίδια ώρα έχουμε καταιγίδα σε εξέλιξη στην ανατολική επαρχία Λάρνακας και δυτική επαρχία Αμμοχώστου.

Δερύνεια

Ξυλοφάγου

Δελτίο καιρού

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη.

Απόψε, τοπικά αυξημένες νεφώσεις δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά νεφώσεις που θα αναπτύσσονται το μεσημέρι και το απόγευμα, αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα ανατολικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και το πρωί αναμένονται μεμονωμένες βροχές, στα παράλια. Από το μεσημέρι και μετά όμως αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες. Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ μετά το μεσημέρι αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο, παραμένοντας κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.