Αντιπαράθεση Πυρίλλη- Σύκα για ΤΑ: Αναφορές σε συμφέροντα και καρέκλες (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξω από το κτίριο της Βουλής συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης Αμμοχώστου - «Εάν είναι το πρόβλημα η καρέκλα, να τη μοιράσουμε»

4D65F86E 8092 4AB5 8763 0FA973C93490 exclusive

Έξω από το κτίριο της Βουλής συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (7/12) εκπρόσωποι Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης Αμμοχώστου, εκφράζοντας την απαίτησή τους να προχωρήσει η Βουλή των Αντιπροσώπων στη διευθέτηση της εκκρεμότητας που αφορά στη λήψη απόφασης για τον καθορισμό επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου για τη μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Τ.Α.) στην επαρχία Αμμοχώστου, όπως προβλέπει η νομοθεσία που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι ο δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης, είπε ότι «το αίτημα μας είναι να λειτουργήσει το προσωρινό συντονιστικό συμβούλιο, ώστε να προετοιμάσει τον οργανισμό. Θα μπορούσαμε να τα βρούμε μεταξύ μας αλλά επειδή δεν τα βρίσκουμε, θα πρέπει να γίνει όπως στις άλλες επαρχίες που έχει παρέμβει η Βουλή».

Από την πλευρά του το μέλος της επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, Νίκος Σύκας, ανέφερε ότι «με βάση τη νομοθεσία, θα ηγηθεί προσωρινά του προσωρινού συντονιστικού συμβουλίου ο μητροπολιτικός δήμος, ο οποίος στην Αμμόχωστο είναι η Αμμόχωστος. Έτσι δημιουργήθηκε αυτό το πρακτικό θέμα. Γενικά η Αμμόχωστος είναι η πιο πολύβοη επαρχία. Δημιουργήθηκε ένα θέμα που δεν έπρεπε να δημιουργηθεί, αφού πρόκειται μόνο για 16 μήνες. Εγώ πρότεινα έξι μήνες να είναι ο δήμαρχος Παραλιμνίου και έξι μήνες ο δήμαρχος Αγίας Νάπας».

Ο κ. Πυρίλλης, εξήγησε ότι πίσω από αυτό το μικρό θέμα κρύβονται μεγάλα συμφέροντα, κάνοντας αναφορά σε προσπάθεια αμφισβήτησης του διοικητικού κέντρου από τον Δήμο Αγίας Νάπας. Την ίδια ώρα, δήλωσε ετοιμότητα για αποδοχή της οποιασδήποτε απόφασης, φτάνει να είναι στο πλαίσιο της νομοθεσίας.

Όταν αναφέρθηκε στον ΔΗΣΥ, αντέδρασε έντονα ο κ. Σύκας και δημιουργήθηκε ένταση στο στούντιο. Διερωτήθηκε γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση τόσο ο Πυρίλλης όσο και ο Δήμος Αγίας Νάπας για να μοιράσουν τους 16 μήνες και εκεί να συζητήσουν το κομμάτι της αναλογικότητας. Κατέληξε αναφέροντας ότι «εάν είναι το πρόβλημα η καρέκλα, να τη μοιράσουμε».

Ο δήμαρχος Παραλιμνίου τότε είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι η καρέκλα, κάνοντας παραλληλισμούς με το Κυπριακό. «Εσείς θα δεχόσασταν να σας ζητούσαν το μισό σας σπίτι και θα το δίνατε; Σφραγίστε ότι δεν γίνεται αποδεκτή η αμφισβήτηση του Δημάρχου της Αγίας Νάπας».