Αντώνης Αντωνίου: Αυξάνεται η ζήτηση για ενοικίαση εξοχικών κατοικιών

viber image 2020 07 02 23 27 35 Coronavirus, exclusive, αύξηση, εξοχικές κατοικίες, Νέα Αμμοχώστου

Τα πάνω- κάτω φέρνει στην ενοικίαση των εξοχικών κατοικιών η πανδημία του κορωνοϊού, αλλάζοντας άρδην το κλίμα στην εγχώρια κτηματαγορά.

Εν μέσω μιας “κουτσουρεμένης” και διαφορετικής τουριστικής σεζόν, παράγοντες της αγοράς επιβεβαιώνουν ότι η εξοχική κατοικία πρωταγωνιστήσει στις προτιμήσεις όσων επιλέξουν να κάνουν διακοπές το καλοκαίρι του 2020. Η αλήθεια είναι ότι μετά την πρωτοφανή «καταιγίδα» που ξεσήκωσε ο κορωνοϊός, πολλοί κύπριοι μπορεί να μην κάνουν διακοπές φέτος.

Αβέβαιο παραμένει και το πόσοι ξένοι τουρίστες θα έρθουν τελικά στη χώρα μας τους επόμενους μήνες, μετά από μια τόσο ταραχώδη περίοδο. Ωστόσο, όπως εξηγούν γνώστες της αγοράς, πολλοί κύπριοι αποφάσισαν να στραφούν στη λύση ενοικίασης μιας εξοχικής κατοικίας – όχι πολύ μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους – αποφεύγοντας πιθανότατα τη λύση του ξενοδοχείου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Giovani Group, Αντώνης Αντωνίου, έχει καταγραφεί άνοδος μέχρι και 50% στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών από παραθεριστές που έρχονται στα τουριστικά θέρετρα της επαρχίας μας τόσο από τη Λευκωσία όσο και από τη Λεμεσό. Ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται να είναι η κίνηση από μέσα Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου. Πρώτος στη λίστα διαχρονικά ο Πρωταράς αλλά ζήτηση έχει και η Αγία Νάπα, ενώ φαίνεται πως οι παραθεριστές προτιμούν τις κατοικίες με πισίνα.

«Ο κύριος λόγος που παρατηρείται η αυξητική αυτή τάση, αναφέρει ο κ. Αντωνίου, είναι για λόγους ασφάλειας και υγείας». Οι περισσότεροι, εξηγεί, θεωρούν πως ενοικιάζοντας μια κατοικία μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι το περιβάλλον, να φροντίσουν προσωπικά την καθαριότητα του χώρου και να μην έρθουν σε επαφή με πολλά άτομα, τα οποία ενδεχομένως να είναι ασθενείς με κορωνοΐό».

Η καλή εικόνα στην ενοικίαση εξοχικών κατοικιών από κύπριους είναι αντίθετη με την εικόνα ενοικίασης από τουρίστες άλλων χωρών καθώς εκεί παρατηρείται κάθετη μείωση, και δυστυχώς, σύμφωνα με τον κ. Αντωνίου, η κατάσταση δεν εξισορροπείται. η μείωση τουριστών γενικότερα, αφήνει κενά και μείωση στην οικονομία.

Famagusta.News