Απάντηση ΕΤΑΠ Αμμοχώστου στον Δήμο Αμμοχώστου για τον “Βαρωσιώτικο εμφύλιο”

DSC 4331 scaled exclusive, Δήμος Αμμοχώστου, ΕΤΑΠ, ΕΤΑΠ Αμμοχώστου

Τη δική της απάντηση έδωσε στον Δήμο Αμμοχώστου η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της επαρχίας Αμμοχώστου για τη χρήση του ονόματος της Αμμοχώστου στο σλόγκαν για την καμπάνια προσέλκυσης τουρισμού στην περιοχή.

Αυτούσια η απάντηση της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου:

“Ως Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου με λύπη μας διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου σχετικά με την καμπάνια “Αμμόχωστος, είναι το καλοκαίρι σου”.

Η καμπάνια δημιουργήθηκε με στόχο την προσέλκυση εγχώριων τουριστών, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας που έπληξε ανελέητα την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου και την περιοχή μας.

Οι Δήμοι και οι κοινότητες της Επαρχίας Αμμοχώστου προσπαθούν να περισώσουν ότι περισώζεται από το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και φυσικά δεν ήταν στόχος μας να διαγράψουμε την Αμμόχωστο από τη μνήμη κανενός. Η Αμμόχωστος ήταν και είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας μας και είναι σκλαβωμένη εδώ και 46 χρόνια και όλες οι κοινότητες και οι δήμοι της επαρχίας Αμμοχώστου τη θέλουμε ελεύθερη για να συνεργαστούμε για την ευημερία της επαρχίας μας και ολόκληρης της Κύπρου.

Από την άλλη, είναι τεχνικά αδύνατο να χρησιμοποιήσουμε τα ονόματα όλων των δήμων και κοινοτήτων που βρίσκονται στην Ελ. Επαρχία Αμμοχώστου για να δημιουργήσουμε την καμπάνια μας. Επιλέξαμε την χρήση της επαρχίας, για να οριοθετήσουμε γεωγραφικά την περιοχή μας, αφού εμπίπτουμε στην επαρχία Αμμοχώστου, με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείται το Αμμόχωστος και στην ΕΤΑΠ Αμμοχώστου, αλλά και σε αμέτρητους άλλους φορείς της επαρχίας. Με τον ίδιο τρόπο που δεν χρησιμοποιείται και ο όρος ελεύθερη επαρχία Λευκωσίας, ενώ πρόκειται για την τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα.

Όλοι παραμένουμε συγκεντρωμένοι στην μεγάλη προσπάθεια για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, προσπαθώντας ταυτόχρονα να διασώσουμε και την μεγαλύτερη βιομηχανία της επαρχίας μας, τον τουρισμό. Σε αυτόν τον αγώνα, δεν περισσεύει κανείς.”

Famagusta.News