Από το Αυγόρου ο ένας από τους πέντε Κύπριους νεκρούς από κορωνοϊό στη Νέα Υόρκη

Ο 68χρονος Πέτρος Αντωνίου από το Αυγόρου είναι ο ένας από τους πέντε Κύπριους νεκρούς οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό τη Μητροπολιτική Νέα Υόρκη μέχρι σήμερα. Ο άτυχος 68χρονος ο οποίος κατοικούσε στο New Jersey, έχασε τη μάχη την περασμένη Παρασκευή. Ο Πέτρος Αντωνίου γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1952 στο Αυγόρου και μετανάστευσε στις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Καταλείπει σύζυγο, τρία παιδιά και εγγόνια.

ενώ νεκροί είναι, επίσης, οι Στέλιος Κέρβερος, γεννημένος στα Λεύκαρα στις 19 Μαΐου του 1951, ο επίσης γεννημένος στα Λεύκαρα Γλαύκος Σώσειλος, 81 ετών και ο 88χρονος Κυριάκος Παπασεραφείμ, ενώ στις 5 Απριλίου απεβίωσε ο Παναγιώτης Παναγιώτη από την Καλλέπεια.

1.509 οι θάνατοι από κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν ως το βράδυ χθες Δευτέρα 1.509 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού μέσα σε 24 ώρες, αριθμός σχεδόν ίσος με εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Ο νεότερος ημερήσιος απολογισμός αυξάνει σε 23.529 το σύνολο των νεκρών αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στον κόσμο εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.

Στη χώρα επιβεβαιώνεται εξάλλου ότι πάνω από 550.000 άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC).

Χθες Δευτέρα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, ξεπεράστηκε το συμβολικό όριο των 10.000 νεκρών εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κυβερνήτης της Άντριου Κουόμο εκτίμησε πάντως ότι “το χειρότερο” στάδιο της κρίσης έχει “ξεπεραστεί”, καθώς ο καθαρός αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία (η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που εισήχθησαν και αυτών που έλαβαν εξιτήριο) βρίσκεται σε πτώση.

Ενώ, σύμφωνα με τον διευθυντή των CDC Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, οι ΗΠΑ “πλησιάζουν στην κορύφωση” της πανδημίας. Ακριβώς την ίδια διαβεβαίωση, ότι η επιδημιολογική καμπύλη έχει φθάσει στην κορύφωσή της και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση θανάτων και κρουσμάτων, έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με το κλιμάκιο που σύστησε για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο Τραμπ σημείωσε εξάλλου με ικανοποίηση ότι οι ΗΠΑ έχουν διενεργήσει σχεδόν τρία εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ. “Τρία εκατομμύρια, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα”, επέμεινε.

Famagusta.News