ΑΥΓΟΡΟΥ/CyHERBIA: Το Φεστιβάλ Λεβάντας και η βόλτα μας στο πάρκο (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Cyherbia στο Αυγόρου βρέθηκε η κάμερα του Famagusta.News, κάνοντας τη βόλτα μας στον χώρο του βοτανικού πάρκου. 

Το πάθος της κυρίας Μιράντας για τα βότανα, την οδήγησε στο να δημιουργήσει το βοτανικό πάρκο το 2012, ώστε να μπορεί να ενημερωθεί και ο κόσμος για τα βότανα, αφού όπως μας ανέφερε “τα βότανα της Κύπρου είναι τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη στην θεραπευτική τους δυνατότητα”.

“Πρόκειται για ένα περιβάλλον πολύ ωραίο και διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια, με παιχνίδι για τα παιδιά και όμορφες εικόνες για όλους”.

Στο βοτανικό πάρκο γίνονται διάφορες εκδηλώσεις, ωστόσο αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το  9οφεστιβάλ λεβάντας. Όπως μας λέχθηκε, στο πλαίσιο του φεστιβάλ έχουν γίνει διάφορα βιωματικά εργαστήρια, όπου οι επισκέπτες μπορούσαν να φτιάξουν τα δικά τους καλλυντικά με λεβάντα και άλλα αιθέρια έλαια, γιόγκα, διαλογισμό, παιχνίδι για τα παιδιά, χειροτεχνίες και κατασκευές.

Δείτε το Βίντεο:

Το Σάββατο θα γίνει το εργαστήριο με τα καλλυντικά και την Κυριακή, που είναι η τελευταία ημέρα του φεστιβάλ  θα υπάρχει και μουσικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το βοτανικό πάρκο είναι ανοικτό κάθε μέρα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, με το εισιτήριο εισόδου να κοστίζει 5 ευρώ για τους ενήλικες, 3 ευρώ για τα παιδιά, ενώ για τις ηλικίες κάτω των 5 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.

Στον χώρο του πάρκου υπάρχει και βοτανοπωλείο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να βρουν τσάι από βότανα, καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και πολλά αιθέρια έλαια, των οποίων η απόσταξη γίνεται στο χώρο του πάρκου.

 

Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ…

Στον χώρο, υπάρχει και ο λαβύρινθος.. ένας χώρος 2000 τετραγωνικών μέτρων, όπου εκτός από ένα φυσικό παιχνίδι, όπου πρέπει να χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου για να βγεις έξω,  πρέπει να βρεις και τα 7 κρυμμένα προστατευόμενα πουλιά, που ως αποτέλεσμα έχει οι επισκέπτες να μαθαίνουν σχετικές πληροφορίες.

ΤΟ ΔΑΣΟΣ…

Πίσω από τον λαβύρινθο, υπάρχει το δάσος, του οποίου τα Κυπαρίσσια σχηματίζουν το σχήμα της Κύπρου, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να κάνει τον «γύρο της Κύπρου» σε μόλις 20 λεπτά, και να δει σε πίνακες τα σημαντικότερα αξιοθέατα της κάθε πόλης του νησιού μας.

ΤΟ ΝΕΡΑΙΔΟΧΩΡΙΟ..

Στο δάσος υπάρχει και το νεραϊδοχωριό. Ένας χώρος, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αφήνουν τις ευχές τους ώστε να τις πραγματοποιήσουν οι νεράϊδες. Ένα φανταστικό τοπίο, που ιδιαίτερα οι μικροί μας φίλοι, έχουν την δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη σκέψη μας.

Ο χώρος που γίνεται η Απόσταξη…

Με το πιο πάνω μηχάνημα που μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, γίνεται η απόσταξη των βοτάνων. Στο χώρο, ο καθένας μπορεί να ενημερωθεί μέσω πινακίδων για τις θεραπευτικές ιδιότητες για το κάθε βότανο.

Επισημαίνεται ότι εκτός από το φεστιβάλ λεβάντας, υπάρχουν αρκετές ενδιαφέρον εκδηλώσεις που γίνονται στο βοτανικό πάρκο, όπως του Χαλοουίν και αρκετές άλλες εκδηλώσεις.

Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να δείτε στη σελίδα του πάρκου, πατώντας ΕΔΩ

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Σε συνεργασία για προστασία του χαλλουμιού ΠΟΠ καλεί το Υπ. Γεωργίας τους αιγοπροβατοτρόφους

Τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα όλων όσων δραστηριοποιούνται…

10 Μαΐου, 2024

Νέα απάτη με κρυπτονομίσματα: Έτσι τσέπωσαν 19 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, διερευνά η Αστυνομία, μετά από σχετική καταγγελία γυναίκας ηλικίας 56…

10 Μαΐου, 2024

Διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Προεδρικό οι αιγοπροβατοτρόφοι για επιπλέον γάλα στους τυροκόμους

Μετά την έκτακτη εκδήλωση διαμαρτυρίας στην οποία κατήλθαν σήμερα οι αιγοπροβατοτρόφοι έξω από το Υπουργείο…

10 Μαΐου, 2024

Αύξηση 15% στα έσοδα από τουρισμό τον Φεβρουάριο

Ανέκαμψαν τον Φεβρουάριο τα έσοδα από τον τουρισμό, τα οποία παρουσίασαν αύξηση 15% σε ετήσια…

10 Μαΐου, 2024

Πράσινο Υπουργικού για ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει σε διάρκεια και μισθολογικές κλίμακες

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε πρόταση του Υπουργού Άμυνας, για εκσυγχρονισμό του…

10 Μαΐου, 2024

Επ. Διοικήσεως: Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε άτομα με αναπηρίες

Δυσμενείς διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία προκύπτουν από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται…

10 Μαΐου, 2024