ΑΥΓΟΡΟΥ: Οι οδοντίατροι Λάουρα και Αλεσάντρο μας εξηγούν τί ισχύει στα οδοντιατρεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Τί αναφέρουν για το τί ισχύει στα οδοντιατρεία οι Λάουρα Κάρυου και Alessandro De Vivo

Για την ασφαλή άσκηση της οδοντιατρικής κατα την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 αλλά και για τα μέτρα που τηρούνται και το τί αλλάζει όσον αφορά τις επισκέψεις μίλησαν στο Famagusta.News οι οδοντίατροι στο Αυγόρου, Λάουρα Κάρυου και Alessandro De Vivo.

Όπως αναφέρουν, οι οδοντίατροι ακολουθούν τις συστάσεις του Παγκύπριου Οδοντιατρικού συλλόγου. Οι συστάσεις αυτές συμβαδίζουν με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου καθώς και τις οδηγίες Ευρωπαικών και Αμερικάνικων φορέων.

Ενημερώνουν, επίσης, ότι όλες οι οδοντιατρικές επισκέψεις θα διευθετούνται πρώτα από το τηλέφωνο με ταυτόχρονη λήψη ιατρικού ιστορικού. Θα γίνονται ερωτήσεις σχετικές με τον κορωνοϊό και τυχόν παρουσία συμπτωμάτων, όπως πυρετός, βήχας, πονόλαιμος και απώλεια γεύσης ή όσφρησης. Στη συνέχεια θα προγραμματίζεται το ραντεβού στην κατάλληλη ημερομηνία ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του ασθενή μας και της οδοντιατρικής θεραπείας που χρειάζεται.

Παράλληλα, όπως ενημερώνουν, ο ασθενής θα πρέπει να έρχεται μόνος του στο ιατρείο, χωρίς συνοδό όπου είναι δυνατόν, φορώντας καινούρια μάσκα. Θα γίνεται απολύμανση των χεριών στην είσοδο, επανάληψη των πιο πάνω ερωτήσεων, έλεγχος θερμοκρασίας και στη συνέχεια θα εισέρχεται στον εξεταστικό χώρο του ιατρείου. Για την αποφυγή συνωστισμού οι ασθενείς μας, παρακαλούνται να προσέρχονται στην ώρα τους στο ραντεβού, ούτε νωρίτερα, ούτε αργότερα.

Στο οδοντιατρείο τους, αναφέρουν, ακολουθούνται όλα τα πρωτόκολλα πρόληψης διασποράς λοιμώξεων. Τονίζουν, επίσης, πως τα μέτρα αυτά, εφαρμόζονται ανέκαθεν στο οδοντιατρείο, αλλά λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας του συγκεκριμένου ιού, χρειάζεται αυξημένη επαγρύπνηση. Λόγω αυτής της μεταδοτικότητας και για την αποφυγή συνωστισμού, θα χρειαστεί, αναφέρουν, να μειώσουν αρκετά τον αριθμό των ασθενών που θα θεραπεύουμε σε μια μέρα.

Πληροφορούν, παράλληλα, πως ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας που θα χρησιμοποιούν θα είναι αυξημένος τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού, όσο και για την ασφάλεια των ασθενών, ενώ επισημαίνουν και τη μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο στην εξεύρεση του πιο πάνω εξοπλισμού λόγω της τεράστιας ζήτησης.

Οδηγίες από Παγκύπριο Οδοντιατρικό Σύλλογο:

Οδηγίες για την επανέναρξη των οδοντιατρείων εξέδωσε και ο Παγκύπριος Οδοντιατρικός Σύλλογος όπως καταγράφονται αυτούσιες παρακάτω:

Famagusta.News