ΑΥΓΟΡΟΥ: Με Διαγωνισμό Μαγειρικής έκανε αρχή το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας

Πατάτα 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Με τον πρωτότυπο Διαγωνισμό Μαγειρικής «Πατατοπειράματα» άνοιξε τις πύλες του το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου 2019 στις 20:00, στο Κοινοτικό Γήπεδο Αυγόρου.

Πατάτα1 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Τρείς νοικοκυρές του χωριού διαγωνίστηκαν με τρία μέλη του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων και Γαστρονόμων Κύπρου, στον χώρο του Εθνογραφικού Μουσείου Αυγόρου, για την ανάδειξη του καλύτερου κυρίως πιάτου και του καλύτερου γλυκού, όλα φτιαγμένα από συνταγές με βάση την πατάτα.

Πατάτα2 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ συμμετείχαν ο Chef Σάββας Σάββα και η Ντίνα Χαραλάμπους-Ραμή, που μαγείρεψαν Σπιτικό Burger από πατάτα με μαρμελάδα τομάτας και Κυπριακές «πόμπες» με πατάτα.

Πατάτα3 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Στην ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ συμμετείχαν ο Chef Χαράλαμπος Κριτσίλης και η Παναγιώτα Κάρυου που ετοίμασαν Κροκέτες πατάτας με καπνιστό bacon και χοιρομέρι και Τρουφάκια πατάτας με καρύδα, σοκολάτα και τριμμένο χαλεπιανό.

Πατάτα4 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΑ διαγωνίστηκαν ο Chef Ηλίας Λέκκας και η Παντέλα Ιωάννου που παρασκεύασαν Τηγανητές πατάτες με μυρωδικά και dip γιαουρτιού και Γλυκό του κουταλιού πατάτα.

Πατάτα6 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι Θεοδόσης Τσιόλας-Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου, Γιώργος Σκαλιάς-Σύμβουλος Υπουργού Παιδείας, Γιώργος Χρυσαφίνης-Έπαρχος Αμμοχώστου και Παναγής Μιχαηλάς-Κοινοτάρχης Αυγόρου.

Πατάτα7 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Νικήτρια αναδείχθηκε η ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΜΑΔΑ, ενώ τη δεύτερη και τρίτη θέση κατέλαβαν αντίστοιχα, η ΠΡΑΣΙΝΗ και η ΚΙΤΡΙΝΗ ΟΜΑΔΕΣ. Η απονομή των βραβείων θα γίνει τη βραδιά του Φεστιβάλ.

Πατάτα8 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Τον διαγωνισμό παρουσίασαν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του KΛΙΚ FM σε ένα δίωρο live link, Λούης Πατσαλίδης και Τζώρτζια Παναγή, που κατέπληξαν διαγωνιζόμενους, κριτές και κοινό με τις γαστρονομικές τους γνώσεις και το μοναδικό τους χιούμορ.

πΑΤΆΤΑ9 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης και του 7ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Πατάτας είναι τα ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ LAY’S. Υποστηρικτής το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου και διοργανωτές η Συντονιστική Επιτροπή του Παγκύπριου Φεστιβάλ Πατάτας και το ΘΟΙ Αυγόρου.

Πατάτα10 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Το 7ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας κορυφώνεται με το μεγάλο λαϊκό ξεφάντωμα με τους Ελλαδίτες καλλιτέχνες Γιώργο Μαργαρίτη, Λένα Παπαδοπούλου και Droulias Brothers το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019, στις 20:00 στο Κοινοτικό Γήπεδο Αυγόρου.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γκουρμέ γεύσεις πατάτας από τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου και παραδοσιακά πιάτα από τις νοικοκυρές του Αυγόρου και να απολαύσουν οφτό κλέφτικο και σούβλα από επαγγελματίες στον τομέα της εστίασης. Να δουν από κοντά υπερσύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και να ενημερωθούν από τους ειδικούς για τις μοντέρνες μεθόδους καλλιέργειας της πατάτας. Να ταξιδέψουν στο παρελθόν μέσα από την έκθεση παλιών τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων, να θαυμάσουν τους τεχνίτες παραδοσιακών κυπριακών επαγγελμάτων και να επισκεφτούν τη φανταστική Παιχνιδούπολη, με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς επισκέπτες.

Φεστιβάλ αφίσα 7ο Φεστιβάλ Πατάτας, ΑΥΓΟΡΟΥ, Νέα Αμμοχώστου

Πηγή: Alphanews