ΑΥΓΟΡΟΥ: Νηπιαγωγείο έκανε την πιο… διαφορετική Χριστουγεννιάτικη γιορτή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η δασκάλα του σχολείου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια κούκλα που παραπέμπει σε μωρό αφρικανικής καταγωγής.

Με μία διαφορετική προσέγγιση και με στόχο την εξάλειψη του ρατσισμού και την εμπέδωση της αρχής της διαφορετικότητας πραγματοποίησε την Παρασκευή βράδυ ο Β’ Κοινοτικός Παιδοκομικός Σταθμός ΣΚΕ Αυγόρου τη χριστουγεννιάτική του γιορτή στο Αυγόρου.

Συγκεκριμένα, η δασκάλα του σχολείου αποφάσισε να χρησιμοποιήσει μια κούκλα που παραπέμπει σε μωρό αφρικανικής καταγωγής, τοποθετώντας το στη φάτνη που χρησιμοποιήθηκε για κούνια του νεογέννητου Ιησού.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση λήφθηκε με απόλυτη φυσικότητα και χωρίς να παραξενέψει ούτε τα παιδιά ούτε τους γονείς.

Όπως εξήγησε η δασκάλα, στο σχολείο υπάρχουν παιδιά διαφορετικών χρωμάτων, εθνικοτήτων και γλωσσών. Όμως, τόσο για τους δασκάλους όσο και για τα ίδια τα παιδάκια, όλα είναι όμοια. «Δεν γίνεται», όπως ανέφερε, «καμία ιδιαίτερη προσπάθεια να πείσουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, αφού αυτό γίνεται εντελώς φυσιολογικά, καθώς δεν προβάλλουμε σε καμία περίπτωση τις διαφορές αλλά τις ομοιότητες που έχουν όλα τα παιδιά». Μάλιστα, σύνθημα του σχολείου είναι «Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».

Αυτό το οποίο προκαλεί ευχάριστη εντύπωση είναι ότι σε μία (σχετικά) ακριτική κοινότητα όπως το Αυγόρου, τρέφεται και αναδεικνύεται αξιοζήλευτος σεβασμός στη διαφορετικότητα και δίδονται σωστά διδάγματα και παραδείγματα.

Πηγή: city.sigmalive.com