ΑΥΓΟΡΟΥ: Νυχτοβάτες βανδάλισαν τάφους ηρώων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην Αστυνομία καταγγέλθηκε το περιστατικό

Σε Καταγγελία στην αστυνομία προχώρησε το κοινοτικό συμβούλιο Αυγόρου καθώς άγνωστοι βανδάλισαν τους τάφους των ηρώων της κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ενώ εργάτες του κοινοτικού συμβουλίου Αυγόρου προχωρούσαν σήμερα το πρωί σε καθαριότητα στον χώρο του κοιμητηρίου της κοινότητας, διαπίστωσαν ότι νυχτοβάτες αφαίρεσαν και έκλεψαν τους χάλκινους σταυρούς οι οποίοι βρίσκονταν τοποθετημένοι στα μηνύματα δύο εκ των ηρώων της κοινότητας.

Αμέσως το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία η οποία προχωρεί σε έρευνες για εντοπισμό των αγνώστων. Σε δηλώσεις του στο Famagusta.News ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Αυγόρου, Παναγής Μιχαηλάς, εξέφρασε την λύπη του και καταδίκασε το περιστατικό το οποίο όπως ανέφερε έχει καταγγείλει ο ίδιος στην Αστυνομία. Ανέφερε, επίσης, ότι την ερχόμενη Κυριακή θα τελεστούν τα ετήσια εθνικά μνημόσυνα των ηρώων της κοινότητας Αυγόρου και διερευνάται κατά πόσον το περιστατικό αυτό συνδέεται.

Επισημαίνεται ότι η κλοπή των χάλκινων σταυρών έγινε από τα μνήματα των ηρώων της κοινότητας κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 1955-59, Λουκίας Λαουτάρη Παπαγεωργίου και Παναγή Ζαχαρία οι οποίοι σκοτώθηκαν βάναυσα από τους Άγγλους κατακτητές στις 5 Ιουλίου 1958 στην πλατεία του χωριού.

Famagusta.News