ΑΥΓΟΡΟΥ: Τα αδέλφια που πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσει ο ένας τον άλλο (BINTEO)

Τα δύο αδέλφια βρέθηκαν αγκαλιασμένοι

adelfia04042 ΤΡΑΓΩΔΙΑ

ΗΤΑΝ ΙΟΥΛΙΟΣ ΤΟΥ 1988….

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα Σαββάτου, όταν η κυρία Γεωργία Περιάνδρου από το Αυγόρου, συνειδητοποίησε ότι τα μωρά της, έτσι τα έλεγε και ας ήταν 16 και 17 χρόνων τα αγόρια της, έλειπαν ώρες από το σπίτι.

Ανησύχησε και είπε στον άντρα της να τα ψάξει. Όταν εκείνος επέστρεψε χωρίς να τους εντοπίσει, ο φόβος τους κυρίευσε και άρχισαν αγωνιώδεις έρευνες.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΥ – ΤΑ 2 ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΑΥΓΟΡΟΥ

Ο πατέρας των παιδιών, άρχισε να χτυπά απελπισμένος την καμπάνα του χωριού καλώντας τους συγχωριανούς σε βοήθεια. Όλο το χωριό κινητοποιήθηκε αμέσως. Ξημέρωσε η επόμενη μέρα, αλλά τα παιδιά άφαντα…

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΑΝΤΑ

Κάποια στιγμή είχε βρεθεί το καπέλο του ενός μέσα στην υδατοδεξαμενή του χωριού, η οποία χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα. Από εκεί ανασύρθηκαν ο Θεοχάρης 17 ετών και ο Περίανδρος 16 ετών. Δυστυχώς τα παιδιά είχαν πνιγεί. Κανείς δεν γνωρίζει πώς ακριβώς χάθηκαν αλλά το επικρατέστερο σενάριο είναι πως πρώτα γλίστρησε το ένα παιδί και το δεύτερο έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τον αδερφό του.

ΤΑ ΔΥΟ ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ

Η μικρή αδερφή της οικογένειας ήταν τότε 10 χρονών και κουβαλά αυτό το παιδικό τραύμα μέχρι σήμερα, αλλά επιτέλους βλέπει τη ζωή να της χαμογελά.

Η Χριστούλλα Περιάνδρου βρέθηκε στην εκπομπή του OMEGA «Έχω κάτι να σου πω» και μίλησε για το πώς χάθηκαν τα δύο της αδέλφια.

Ανάμεσα σε άλλα η Χριστούλλα ανέφερε τον τρόπο που τα αδέλφια βρέθηκαν στην υδατοδεξαενή: «Κινητοποιήθηκαν οι βάσεις, η δική μας αστυνομία, κινητοποιήθηκαν βατραχάνθρωποι, γιατί υπήρχε τόση λάσπη κάτω στη δεξαμενή. Ήταν δεξαμενή η οποία ήταν στο χώμα. Είχε λάσπη κάτω δηλαδή κολλούσες. Τα βρήκαν οι βατραχάνθρωποι. Τους βρήκαν δεμένους αγκαλιασμένους βασικά, σε τέτοιο σημείο που σημαίνει προσπάθησε ο ένας να βοηθήσει τον άλλο»

Δείτε το απόσπασμα

Η Χριστούλλα Περιάνδρου το 2004 έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο όταν ήταν δηλαδή 25 χρονών, ένα δεύτερο χτύπημα τόσο για την ίδια όσο και για τη μητέρα της.

Η ίδια θέλησε να ευχαριστήσει τον άνθρωπο που ήταν πάντα δίπλα της σε όλες τις αναποδιές που της έφερε η ζωή. Τον άντρα της αδελφής της, ο οποίος μπήκε στην οικογένεια ένα χρόνο μετά τον χαμό των δύο αγοριών.

Δείτε το απόσπασμα

Πηγή: Omegalive