Φράγμα Άχνας: Καταγγελία από Οικολόγους για παρανομίες επιχειρηματία

IMG 7455 001 Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Φράγμα Άχνας, Φράχτης Άχνας

Σε καταγγελία προέβη σήμερα το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών για παράνομη, όπως αναφέρουν, ανέγερση τοίχου περίφραξης από μεγαλοεπιχειρηματία στην περιοχή του φράγματος Άχνας.

Καταγγελία έγινε εναντίον μεγαλοεπιχειρηματία ο οποίος ανεγείρει οικοδομή με τον τοίχο περίφραξης της να εφάπτεται σχεδόν στον δρόμο.

Χθες, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος, στο σημείο πραγματοποίησε επιτόπια επίσκεψη ο κοινοτάρχης Αυγόρου, ο οποίος ζήτησε όπως σταματήσουν οι εργασίες, υποδεικνύοντας στον ίδιο τον επιχειρηματία ότι υπάρχουν παρανομίες. Έπειτα η υπόθεση καταγγέλθηκε στον Έπαρχο Αμμοχώστου, ενώ τηρείτο ενήμερη και η Επαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Αμμοχώστου.

Η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων επικοινώνησε άμεσα και με την επόπτρια της επαρχιακής διοίκησης  Αμμοχώστου Άντρη Τσαπαρίλα, η οποία ανέφερε ότι πήγε στο σημείο και είπε στον επιχειρηματία να σταματήσει τις εργασίες, γιατί ο τοίχος περίφραξης του είναι παράνομος.

Σύμφωνα με την καταγγελία των Οικολόγων, “αν και αρχικά ο μεγαλοεπιχειρηματίας συμφώνησε, την επόμενη κιόλας μέρα συνέχισε εκ νέου στις εργασίες, συνεχίζοντας την ανέγερση του τοίχου.”

Η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου, διαπιστώνοντας εκ νέου τη συνέχιση των εργασιών απέστειλε επιστολή στη Γενική Εισαγγελία για έκδοση διατάγματος προς τερματισμό των εργασιών.

Η κ. Αλεξία Σακαδάκη, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και υποψήφια ευρωβουλευτής δήλωσε τα εξής: «Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θεωρεί ότι αυτές οι παράνομες πράξεις πρέπει να παρεμποδίζονται εξαρχής, ανεξάρτητα από το ποιος τις διαπράττει. Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρακάμφθηκαν πλήρως οι υποδείξεις της Κοινοτικής Αρχής και της Επαρχιακής Διοίκησης και συνεχίστηκε όπως φαίνεται η  αυθαιρεσία. Πλέον η υπόθεση οδηγείται ενώπιον της δικαιοσύνης με την συμβολή και της Νομικής Υπηρεσίας».   

Στιγμιότυπο 2019 03 08 19 Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Φράγμα Άχνας, Φράχτης Άχνας

Famagusta.News