Αυγορου

Ο Χρίστος Τελεβάντος από το Αυγόρου σε Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό στη Ρουμανία

O πολυβραβευμένος Κύπριος καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος πρόκειται να εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 19ο Ετήσιο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Tραγουδιού “George Grigoriu” στην πόλη Βραΐλα της Ρουμανίας κατά το χρονικό διάστημα 22-26 Μαΐου 2024. Το φεστιβάλ αυτό φέρει το όνομα του George Grigoriu, ενός σημαντικού Ρουμάνου Συνθέτη.

Η συμμετοχή του Χρίστου πραγματοποιείται κατόπιν τελικής επιλογής από διεθνή κριτική επιτροπή. Στο πλαίσιο της όλης διοργάνωσης, κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα πραγματοποιηθούν οι πρόβες με τη ζωντανή ορχήστρα. Αποκορύφωμα του διαγωνισμού είναι οι δύο τελικές παρουσιάσεις των τραγουδιών στις 25 και 26 Μαΐου 2024 με είκοσι τέσσερις (24) συνολικά φιναλίστ, δώδεκα (12) καλλιτέχνες από τη Ρουμανία και δώδεκα (12) καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες εντός και εκτός της Ευρώπης. Οι διαγωνιζόμενοι θα ερμηνεύσουν ένα τραγούδι στη γλώσσα της χώρας τους καθώς και ένα τραγούδι στη ρουμανική γλώσσα, με συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Ο Χρίστος Τελεβάντος θα ερμηνεύσει το ελληνικό τραγούδι «Θα σε πάρω να φύγουμε» και το ρουμανικό τραγούδι “Maria”. Mε βάση την επίσημη πληροφόρηση της διοργάνωσης, αυτή είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχει καλλιτέχνης από την Κύπρο στον συγκεκριμένο διαγωνισμό που πρωτοξεκίνησε το 2005. Του ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία!

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Τελεβάντο

Ο Χρίστος Τελεβάντος έχει ήδη εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διάφορους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς λόγου χάρη στο Λονδίνο, Βελιγράδι, Βίτεμπσκ, Κωνσταντινούπολη και λοιπούς προορισμούς, έχοντας κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία και Grand Prix.

Έχει κάνει πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές με κατεύθυνση την Τζαζ και το Μιούζικαλ. Ταυτόχρονα, ασχολείται και με ένα ευρύτερο φάσμα ειδών μουσικής όπως η ποπ και το κλασικό τραγούδι. H καλλιτεχνική του δραστηριότητα διευρύνεται και στο θέατρο αφού έχει υποδυθεί πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας», “Mamma Mia” κ.α. Ακόμη, υπήρξε μαθητής του μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους συμμετέχοντας ενεργά και σε μία σειρά από Masterclasses. Επιπλέον, είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και εργάζεται ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου.

Famagusta.News

Ροη Ειδησεων

Ο Πρωταράς φιλοξενεί το πρώτο Cyprus Street Soccer

Το 1ο Cyprus Street Soccer Powered by Cablenet είναι εδώ! Η εταιρεία Game On Pro…

2 Ιουλίου, 2024

Χρίστος Ζαννέττου: Δεν τίθεται σε αργία ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας

Ο Υπουργός Εσωτερικών, βάσει της σχετικής με το πιο πάνω θέμα γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας,…

2 Ιουλίου, 2024

Νέα καταγγελία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου – Κλάπηκαν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα €450.000

Στη διερεύνηση νέας καταγγελίας που αφορά στην υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ προχωρά η Αστυνομία,…

2 Ιουλίου, 2024

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων Ανώτατων Στρατιωτικών Ιδρυμάτων

Πραγματοποιηθηκε η τελετή διαβεβαίωσης των 32 νέων αξιωματικών αποφοίτων των Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στο…

2 Ιουλίου, 2024

Το Προεδρικό έγινε το πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές

Το Προεδρικό Μέγαρο μετατράπηκε σε πρώτο κυβερνητικό κτήριο μηδενικών απορριμμάτων στις χωματερές στην Κύπρο και…

2 Ιουλίου, 2024

Επιστρέφουν οι Κύπριοι μαθητές που αποκλείστηκαν στην Ελβετία

Στο Μιλάνο για να ξεκινήσουν την επιστροφή τους στην Κύπρο βρίσκονται οι 65 μαθητές και…

2 Ιουλίου, 2024