Ο Γιάννης από το Αυγόρου “κρέμασε” τα πτυχία του και έγινε αγρότης

DSC 4023 exclusive, Άνθρωπος, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Ο Γιάννης Ιωάννου από το Αυγόρου είναι ένα παράδειγμα νέων οι οποίοι κρέμασαν στην κυριολεξία τα πτυχία τους για να ανέβουν σε ένα τρακτέρ και να αναλάβουν το επάγγελμα του αγρότη.

DSC 4018 exclusive, Άνθρωπος, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο Famagusta.News, το 2010 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και βλέποντας τη δυσκολία εξεύρεσης επαγγέλματος, οδηγήθηκε στο δίλημμα, είτε να εγκαταλείψει τη χώρα μας για ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό, είτε να αναλάβει το επάγγελμα του πατέρα του.

DSC 4022 exclusive, Άνθρωπος, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Για συναισθηματικούς, περισσότερο, λόγους, αποφάσισε να συνεχίσει την ήδη “στημένη” δουλειά του πατέρα του. Παρά το πτυχίο Μηχανολόγου-Μηχανικού και το MBA στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρο, ο Γιάννης αποφάσισε να εγκαταλείψει το όραμά του για εργοδότηση και ανέλαβε τις δύσκολες υποχρεώσεις ενός γεωργού.

DSC 4021 exclusive, Άνθρωπος, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Ο ίδιος παροτρύνει κι άλλους νέους να ασχοληθούν με το επάγγελμα του γεωργού, καθώς, όπως λέει και ο ίδιος, οι σπουδές συντελούν θετικά στον τρόπο με τον οποίο βλέπει το επάγγελμα, καθώς και ολόκληρη τη διαδικασία της αγροτικής παραγωγής.

DSC 4020 exclusive, Άνθρωπος, Γεωργία, Νέα Αμμοχώστου

Τα 7 χρόνια εμπειρίας ως αγρότης, τον έχουν οδηγήσει, σήμερα, να βλέπει με αισιόδοξη ματιά τη ζωή, καθώς όπως περιγράφει, οι σπουδές του τον βοηθούν να μελετά καλύτερα τις πορείες της παραγωγής και να μελετά περισσότερο κάθε διαδικασία που αφορά τη σοδειά, ενώ έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα στήριξης του Υπουργείο Γεωργίας για τους 270 νέους γεωργούς.

Famagusta.News