Ο Παναγιώτης Παναγή από το Αυγόρου κατακτά πανευρωπαϊκή πρωτιά

IMG 2642

Ο Ανώτερος Φορολογικός Σύμβουλος της Chelco VAT Ltd, Παναγιώτης Παναγή, απέκτησε πρόσφατα το δίπλωμα Expert in European Value Added Tax και μάλιστα με την υψηλότερη βαθμολογία της χρονιάς.

Μετά από δύο χρόνια διδασκαλίας στο Βέλγιο και τη Βαρκελώνη, μια διατριβή με θέμα την μεταχείριση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στις ιθύνουσες εταιρείες, και μετά από τέσσερις ώρες γραπτών και προφορικών εξετάσεων, ο κ. Παναγή απέκτησε το πτυχίο πρώτος στην τάξη του. Ο κ. Παναγή εντάσσεται τώρα στις τάξεις μόνο 58 κορυφαίων φοροτεχνικών έμμεσης φορολογίας διεθνώς που κατάφεραν να αποκτήσουν το πολυπόθητο πτυχίο, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Chelco VAT, Αλέξη Τσιελεπή.

Το πτυχίο Expert in European VAT επικεντρώνεται στην Οδηγία ΦΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόζεται σε όλα τα κράτη μέλη και τις σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το πτυχίο είναι διαθέσιμο μόνο για έμπειρους επαγγελματίες συμβούλους έμμεσης φορολογίας.

Διδάσκεται και απονέμεται από το VAT Forum, μια διεθνή σύμπραξη κορυφαίων επαγγελματιών σε θέματα έμμεσης φορολογίας η οποία ιδρύθηκε το 1999.

“Ήταν δύο πολύ δύσκολα χρόνια σκληρής δουλειάς και είμαι πολύ χαρούμενος που οι προσπάθειες μου ανταμείφθηκαν στο έπακρο”, σχολίασε ο κ. Παναγή λίγο μετά την τελετή αποφοίτησης στις Βρυξέλλες στις 5 Οκτωβρίου 2017.

“Το πρόγραμμα αυτό μου έδωσε την ευκαιρία και τα εργαλεία να εξελιχθώ ως επαγγελματίας σύμβουλος ΦΠΑ σε επίπεδο που δεν πίστευα ότι ήταν ποτέ δυνατό όταν ξεκίνησα αυτό το ταξίδι. Είμαι περήφανος που συμμετέχω στην ομάδα της Chelco VAT, η οποία παροτρύνει και υποστηρίζει το προσωπικό της να διευρύνει τις γνώσεις του. Η γνώση και η εξειδίκευση είναι αυτό που μας καθιέρωσε ως πρωτοπόρους στο ΦΠΑ στην Κύπρο”, είπε, προσθέτοντας:

“Μερικοί λένε ότι δουλεύουν σκληρά, παίζουν σκληρά, θα έλεγα ότι δουλεύω σκληρά, μαθαίνω σκληρά. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε η δουλειά γίνεται παιχνίδι.”

Σχολιάζοντας την επιτυχία του ανώτερου συμβούλου του, ο Αλέξης Τσιελεπής δήλωσε ότι “έχοντας ολοκληρώσει με τόση επιτυχία το απαιτητικό αυτό πτυχίο, οι γνώσεις του Παναγιώτη είναι τώρα σε ένα άλλο, εξαιρετικά ψηλό επίπεδο”, προσθέτοντας:
“Οι γνώσεις της ομάδας συμβούλων της Chelco VAT στο ΦΠΑ έχουν ενισχυθεί σημαντικά, επιτρέποντας μας να προσφέρουμε ακόμη πιο ολοκληρωμένες και αξιόπιστες συμβουλές στους πελάτες και συνεργάτες μας”.

Ο Παναγιώτης είναι ορκωτός λογιστής (ACA) με πολυετή εμπειρία στο ΦΠΑ.

Η Chelco VAT Ltd ιδρύθηκε το 2012 στη Λεμεσό και είναι η πρώτη εταιρεία στην Κύπρο που ασχολείται αποκλειστικά με το στρατηγικό σχεδιασμό και την παροχή συμβουλών ΦΠΑ.

Πρωτοπορεί επίσης στην οργάνωση υψηλού επιπέδου σεμιναρίων και εργαστηρίων ΦΠΑ μέσον του εκπαιδευτικού της παραρτήματος, την Chelco VAT International Academy.

Πηγή: Capitalgr.sigmalive.com