Παράνομοι σκουπιδότοποι σε Αυγόρου και Λιοπέτρι καταγγέλλουν οι Οικολόγοι (εικόνες)

CIMG0059 Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον, Σκουπίδια

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών (Επαρχίας Αμμοχώστου) καταδικάζει την συνεχόμενη ανεξέλεγκτη λειτουργία σκουπιδότοπου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι οι καταγγελίες από πολίτες, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, για τη λειτουργία του σκουπιδότοπου παρά τον οδικό άξονα μεταξύ της κοινότητας Αυγόρου – Λιοπετρίου.

CIMG0055 Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον, Σκουπίδια

Η κατάσταση είναι θλιβερή, αναφέρεται, ενώ σημειώνεται ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για αποτροπή της παράνομης απόρριψης σκουπιδιών είναι ελλιπή. Ως αποτέλεσμα τούτου ασυνείδητοι παρακολουθούν τα σκουπίδια, τα οποία καίγονται για ώρες, γεμίζοντας την ατμόσφαιρα με μολυσματικές και άλλες ρυπογόνες ουσίες.

Μέσω της ανακοίνωσής του το Κίνημα Οικολόγων ζητά από τη διοίκηση και τα αρμόδια τμήματα να αναλαμβάνουν, τις ευθύνες τους και να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα τερματισμού της παράνομης λειτουργίας του σκουπιδότοπου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και την άμεση περιβαλλοντική αποκατάσταση των περιοχών αυτών.

mjyg Κίνημα Οικολόγων, Νέα Αμμοχώστου, Περιβάλλον, Σκουπίδια

Κοινοτάρχης Αυγόρου: “Επιτήδειοι προκαλούν την καύση των σκουπιδιών”

Από την πλευρά του ο Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγιώτης Μιχαηλάς ανέφερε στο Κρατικό Ραδιόφωνο ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου έχει ζητήσει ουκ ολίγες φορές το κλείσιμο του παράνομου σκουπιδότοπου, ενώ όσον αφορά στην καύση των σκουπιδιών ανέφερε ότι αυτή γίνεται από επιτήδειους οι οποίοι προκαλούν την καύση για εξεύρεση παλιών μεταλλικών αντικειμένων.

Famagusta.News