Περιοδεία Οικολόγων στο Αυγόρου – Έρευνα για παράνομο σκουπιδότοπο στον Άγιο Κενδέα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Επίσκεψη βουλευτή Γιώργου Περδίκη και στον βοτανόκηπο Cyherbia στο Αυγόρου

Αυγόρου 5 Κίνημα Οικολόγων, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Το Σάββατο 31/10 ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και ο αναπλ. Γραμματέας της Εκτελεστικής Γραμματείας κ. Γιώργος Στυλιανίδης μαζί με μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής Αμμοχώστου, είχαν την ευκαιρία να περιοδεύσουν στην περιοχή της κοινότητας Αυγόρου.

Καταρχήν επισκέφθηκαν το πάρκο Λεβάντας CyHerbia Botanical Park & Labyrinth όπου συζήτησαν με τους προοδευτικούς ιδιοκτήτες του πάρκου, και τα σχέδια τους για εμπλουτισμό των δραστηριοτήτων τους. Το Κίνημα Οικολόγων από το 2005 βρίσκεται δίπλα από αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια. Εμείς στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προωθεί τη βιολογική παραγωγή και τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία των Οικολόγων έκανε επιτόπου έρευνα σε περιοχή παρά το μοναστήρι Αγίου Κενδέα όπου συσσωρεύονται μπάζα και μεγάλες ποσότητες από βιομάζα και σκουπίδια.

Αυγόρου 3 Κίνημα Οικολόγων, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, ζητά από τις αρμόδιες αρχές να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά ώστε να περισυλλέγουν τα σκουπίδια και τα κλαδέματα και να φροντίσουν να μην μαζευτούν ξανά άλλα. Η συσσώρευση τόσων μεγάλων όγκων από σκουπίδια και κλαδευμάτων προκαλεί κινδύνους ανάφλεξης γεγονός που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων γειτονικών κατοικιών.

Αυγόρου 1 Κίνημα Οικολόγων, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Αυγόρου 4 Κίνημα Οικολόγων, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών Αυγόρου 6 Κίνημα Οικολόγων, Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών

Famagusta.News