Πύρινα μέτωπα σε Λιοπέτρι, Άχνα και Ξυλοφάγου – Σε πύρινο κλοιό τα Κοκκινοχώρια (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κάηκε εγκαταλειμμένο υποστατικό και φάρμες και απειλήθηκαν σπίτια - Δείτε αποκλειστικά βίντεο και εικόνες

Πάνω από 20 πύρινα μέτωπα κινητοποίησαν σήμερα από το πρωί την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Από τις 06.00 μέχρι αυτή τη στιγμή η Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 26 πυρκαγιές, 14 ειδικές εξυπηρετήσεις και 1 ψευδή κλήση. Από τις 26 πυρκαγιές τουλάχιστον οι 16 ήταν πυρκαγιές υπαίθρου, ενώ τρία ήταν τα μέτωπα στα Κοκκινοχώρια.

ΛΙΟΠΕΤΡΙ: Κάηκε εγκαταλειμμένο υποστατικό

Η ώρα 10.38 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σπαρτά ακακίες και μπάλες σανού έκτασης περίπου 3 εκτάρια στο δρόμο Λιοπετρίου προς Αυγόρου.

Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε και ένα πρόχειρο εγκαταλειμμένο υποστατικό. Μετά από παρέμβαση της πυροσβεστικής απετράπη η επέκταση της πυρκαγιάς σε κατοικίες που βρίσκονταν στην περιοχή.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 12.15.

Επίσης για την κατάσβεση της εργάστηκε και 1 Φορητή πυροσβεστική μονάδα του Τμήματος Δασών και 10 γεωργικοί ελκυστήρες.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά που εξασφάλισε το Famagusta.News:

ΔΑΣΑΚΙ ΑΧΝΑΣ: Έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς

Διαβάστε επίσης: ΑΧΝΑ: Μεγάλη πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή – Από τα κατεχόμενα φαίνεται να ξέσπασε η φωτιά

Η ώρα 13.10 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα, μπάλες σανού, λάστιχα άρδευσης σε συνολική έκταση περίπου 5 εκταριών στο Δασάκι της Άχνας.

Κατά την εξέλιξη της πυρκαγιάς επηρεάστηκαν 2 πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα.

Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αμμοχώστου και Λάρνακας με 4 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 16.55.

Επιπρόσθετα για την κατάσβεση της εργάστηκαν 3 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα των Βρετανικών Βάσεων και έγινε αριθμός ρίψεων νερού από ελικόπτερο της Αστυνομίας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά που κατέγραψε το Famagusta.News:

ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Πυρκαγιά κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 1 τ.χ

Διαβάστε επίσης: ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Μεγάλη πυρκαγιά στην Παναγία Ευαγγελίστρια – Άθικτο το ξωκλήσι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η ώρα 13.43 λήφθηκε κλήση στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση στο Ξυλοφάγου περιοχή Πανάγιας – Πύργος. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αμμοχώστου και Υπαίθρου Ξυλοφάγου με σύνολο 5 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν επίσης 5 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών καθώς επίσης και μέλη της Πολιτικής Άμυνας με 4 πυροσβεστικά οχήματα, 2 των Βρετανικών Βάσεων και 3 εκσκαφείς.

Διαβάστε επίσης: Ξυλοφάγου: Και εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνέδραμαν επίσης τα 2 αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ελικόπτερο της Αστυνομίας. Η πυρκαγιά ήταν διαχειρίσιμη και κατέκαψε συνολική έκταση περίπου 1 τ.χ. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Famagusta.News