Αυγορου

Στα μαύρα το Αυγόρου: “Ήταν ένα χρυσό παιδί” – Τα καλύτερα λόγια για τον Κυπριανό (ΒΙΝΤΕΟ)

Άδοξα έσβησαν τα όνειρα του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάνου αφού, τραγική κατάληξη είχαν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του. Την τραγική είδηση του θανάτου του Κύπριου φοιτητή γνωστοποίησαν χθες το βράδυ συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα, τα οποία με αναρτήσεις αποχαιρετούν τον 23χρονο.

Σε σαρανταήμερο πένθος η κοινότητα Αυγόρου η οποία θρηνεί τον χαμό ενός σπάνιου και χαρισματικού παιδιού όπως τον χαρακτηρίζουν.

Κοινοτάρχης Αυγόρου Παναγής Μιχαηλάς

“Η Κοινότητα από την Τετάρτη ήταν σε δύσκολη κατάσταση. Σήμερα όμως είναι πιο βαρύ το κλίμα γιατί έγινε ταυτοποίηση και είναι νεκρός ο Κυπριανός. Γι’ αυτό ως κοινοτικό συμβούλιο, καλέσαμε έκτακτη συνεδρία και πήραμε απόφαση 40 ήμερο πένθος, μεσίστιες σημαίες της κοινότητας και η δαπάνη της κηδείας θα είναι από το κοινοτικό συμβούλιο”.

Συντετριμμένοι δηλώνουν οι κάτοικοι οι οποίοι λένε τα καλύτερα για τον χαρακτήρα του και για το πόσο καλό παιδί ήτανε.

Άριστος και υπόδειγμα μαθητή είχε μια ζωή μπροστά του, η οποία έσβησε άδοξα εκείνο το βράδυ της Τρίτης. Βαρύ το κλίμα που επικρατεί και στο Λύκειο Κοκκινοχωρίων, Φώτη Πίττα, όπου στεγάζεται και το Μουσικό Λύκειο, εκεί όπου φοιτούσε και έκανε τα πρώτα του βήματα στη Βυζαντινή μουσική ο άτυχος 23χρονος. Μαθητές του σχολείου, με τον δικό τους τρόπο αποχαιρέτησαν τον άτυχο νέο, σχηματίζοντας το ονόμα του με μαύρες σχολικές τσάντες.

Διευθυντής Λυκείου Κοκκινοχωρίων, Αδάμος Σεργίου

“Ήταν ένας εξαίρετος μαθητής στο ήθος στην επίδοση. Ήταν πολύ καλός στη βυζαντινή μουσική γι αυτό και ήταν ψάλτης στην κοινότητά του στο Αυγόρου. Ένας μαθητής που αρίστευε πάντοτε και εκπροσωπούσε το σχολείο σε όλες τις εκδηλώσεις. Η θλίψη μας για το χαμό του είναι πολύ μεγάλη. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, στον πατέρα του, τον πάτερ Χριστόδουλο που είναι και συνάδελφος μας, στη μητέρα, στα αδέλφια. Σίγουρα είχε όνειρα, συνέχισε να σπουδάζει στη νομική Θεσσαλονίκης, έφτιαξε τη ζωή του, ήταν αρραβωνιασμένος”

Στενός φίλος Κυπριανού

“Εμεγαλώσαμε μαζί του, αυτά που θα πω είναι αναμνήσεις 18 χρονών. Και από το σπίτι του και από τα πάρκα και τα γήπεδα. Όπου πήγαινες δεν είχε κάποιο να πει κάτι κακό. Ήταν ένας χρυσός άνθρωπος και το Χρυσός με κεφαλαία. Απόφοιτος ειδικών δυνάμεων, τελείωσε λόκατζιης, ήταν ψάλτης, τα καλοκαίρια έψαλλε συνέχεια και φέτος τελείωνε δικηγόρος. Πριν λίγες μέρες επισκεφθήκαμε τη Θεσσαλλονίκη. Ήταν ανένδοτος να μην μείνουμε σε ξενοδοχεία, απαιτούσε να μείνουμε σπίτι του, μας πρόσφερε το κρεβάτι του και κοιμόταν σε ένα μονό καναπέ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυπριανός μετέβη για το τριήμερο στην Άνδρο μαζί με την αρραβωνιαστικιά του όπου ευλόγησαν τα στέφανα στην Αγία Μαρίνα αφού είχαν προγραμματισμένο γάμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ροη Ειδησεων

Ρόμπερτ Πάουελ: Πώς είναι σήμερα ο εμβληματικός ηθοποιός που ενσάρκωσε τον «Ιησού από τη Ναζαρέτ»

Ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο διασημότερος ηθοποιός που υποδύθηκε τον ρόλο του Ιησού, στην τηλεοπτική…

30 Απριλίου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: To 10ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας ανακοίνωσε ημερομηνία

Το 10 Παγκύπριο Φεστιβάλ Πατάτας έρχεται το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στο Κοινοτικό Γήπεδο Αυγόρου.…

30 Απριλίου, 2024

Η ακτοφυλακή της Τυνησίας ανέσυρε εννέα πτώματα μεταναστών σε κατάσταση αποσύνθεσης

Η τυνησιακή ακτοφυλακή ανέσυρε χθες Δευτέρα εννέα πτώματα στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά των ακτών στη…

30 Απριλίου, 2024

Μεγάλη Τρίτη: H παραβολή των δέκα παρθένων και το τροπάριο της Κασσιανής

Η Μεγάλη Τρίτη στην Ορθόδοξη Εκκλησία -σύμφωνα με το τηρούμενο Μηναίο ή Μηνολόγιο- είναι αφιερωμένη…

30 Απριλίου, 2024

Τους τσάκωσαν με ναρκωτικά – Τέσσερις συλλήψεις σε Λευκωσία και Λεμεσό

Στο πλαίσιο διερεύνησης δύο υποθέσεων κατοχής ναρκωτικών, η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη τεσσάρων συνολικά…

30 Απριλίου, 2024

Συνεχίζεται η σκόνη στην ατμόσφαιρα – Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη…

30 Απριλίου, 2024