Αυγορου

Βραβεύτηκε στο Παλάτι της Μαδρίτης ο καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος από το Αυγόρου (ΒΙΝΤΕΟ-ΕΙΚΟΝΕΣ)

O πολυβραβευμένος Κύπριος Καλλιτέχνης Χρίστος Τελεβάντος εκπροσώπησε την Κύπρο στον 23ο Ετήσιο Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό Tραγουδιού “UniverSong” του Διεθνούς Οργανισμού Μουσικών Φεστιβάλ ORFEUM (Organization of European Music Festivals) στην Ισπανία. Είναι ο πρώτος Κύπριος Καλλιτέχνης που έχει βραβευτεί ποτέ στο εντυπωσιακό καταλανικό Παλάτι Λονγκόρια της Μαδρίτης με το Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερος Ερμηνευτής Ξένου Τραγουδιού» και το Δεύτερο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερο Μουσικό Αφιέρωμα/Δεκαετίες 70’ και 80’» απ’όλους τους συμμετέχοντες 26 χωρών συνολικά απ’όλες τις ηπείρους. To Παλάτι Λονγκόρια στο κέντρο της Μαδρίτης είναι γνωστό και ως η έδρα της Γενικής Εταιρίας Συγγραφέων και Συντακτών Ισπανίας, SGAE (Spanish Society of Authors and Publishers).

Οι νίκες του Χρίστου στις προαναφερθείσες κατηγορίες υποψηφιοτήτων πραγματοποιήθηκαν κατόπιν τελικής αξιολόγησης, ψηφοφορίας από διεθνή κριτική επιτροπή η οποία αποτελείτο και από νικητές των βραβείων Grammys. Επιπλέον, επιλέγηκε ως φιναλίστ-υποψήφιος νικητής και σε άλλες κατηγορίες υποψηφιοτήτων (σε συνολικά έξι από τις δεκαπέντε) όπως «Καλύτερος Παγκόσμιος Καλλιτέχνης» (στους 8 φιναλίστ), «Καλύτερος Ευρωπαίος Καλλιτέχνης» (στους 15 φιναλίστ), «Καλύτερη Φωνή» (στους 6 φιναλίστ), «Καλύτερη Σκηνική Παρουσία» (στους 6 φιναλίστ). Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά το αρχικό στάδιο του διαγωνισμού πριν την ανακοίνωση όλων των κατηγοριών υποψηφιοτήτων, ο Χρίστος κέρδισε το Χάλκινο Βραβείο με την τρίτη υψηλότερη βαθμολογία απ’όλους τους συμμετέχοντες καθώς επίσης του απονεμήθηκε το βραβείο «Διεθνής Καλλιτέχνης Μεσογείου 2023».

Πιο συγκεκριμένα, η τελετή απονομής έλαβε χώρα στην αίθουσα “Manuel De Falla”, όνομα προς τιμήν του Μανουέλ Ντε Φάγια, ενός διάσημου Ισπανού Συνθέτη για το σπουδαίο έργο του στην κλασική μουσική κατα την περίοδο 1876-1946 μ.Χ.. Θα ήταν παράλειψη να μην ειπωθεί, ότι το Παλάτι Λονγκόρια αναμφίβολα είναι το μοναδικό μοντερνιστικό οικοδόμημα στη Μαδρίτη αποτελώντας έτσι το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα της μοντερνιστικής αρχιτεκτονικής στη Μαδρίτη! Χτίστηκε τον 20ό αιώνα (1902-1904 μ.Χ.) στο κέντρο της Μαδρίτης από τον αρχιτέκτονα José Grases Riera με εντολή του χρηματοδότη Javier González Longoria στην περιοχή Τσουέκα, στο κέντρο της Μαδρίτης.

Πιστοί Υποστηρικτές του Χρίστου είναι το κατάστημα ρούχων Blacky’s Menswear στη Λάρνακα, το κομμωτήριο Loucas & George Hair Team στη Λάρνακα καθώς και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου!

“Νιώθω ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μία από τις καλύτερες μου στιγμές καλλιτεχνικά μέχρι σήμερα! Είναι ένα μεγάλο βραβείο και για την ίδια την Κύπρο μας που θεωρώ ότι αξίζει πολύ περισσότερη ανάδειξη ως πολιτισμός σε παγκόσμια εμβέλεια!”


Αυτό το υπέροχο μοντερνιστικό αρχοντικό χαρακτηρίζεται από την περίτεχνη πρόσοψή του με floral λεπτομέρειες και γλυπτά καθώς και το πολυτελές, κομψό εσωτερικό του. Aπό τα πιο μοναδικά στοιχεία του είναι η αριστοκρατική σκάλα με μια κυκλική περίμετρο που στέφεται γύρω από έναν τρούλο, του οποίου η τέχνη βιτρώ (υαλογραφία) είναι έργο του Casa Maumejean. Ως αποτέλεσμα, τώρα όταν μπείτε στο Παλάτι Λονγκόρια, βλέπετε ότι έχει την κύρια σκάλα με τον όμορφο φεγγίτη από μόλυβδο. Σε αυτό μπορείτε να δείτε τα κυματιστά σχήματά του, χωρίς να εντοπίζεται κανένα ίσιο στοιχείο καθώς και τα διακοσμητικά φυτικά στοιχεία, χαρακτηριστικό της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Ας μην λησμονούμε ακόμα τον εσωτερικό κήπο με πρόσοψη που διατηρεί τα κυματιστά σχήματα του μοντέρνου στυλ και το γκαλερί εσωτερικά. Επιπλέον, χαρακτηριστικά είναι τα δύο σημεία θέασης στην αυλή που στηρίζονται σε φοινικόμορφους κίονες και η περιμετρική περίφραξη με κάγκελα από σφυρήλατο σίδερο και γεωμετρικά φυτικά στοιχεία.

Λίγα λόγια για τον Χρίστο Τελεβάντο

Ο Χρίστος Τελεβάντος έχει ήδη εκπροσωπήσει την Κύπρο σε διάφορους διεθνείς μουσικούς διαγωνισμούς λόγου χάρη στο Λονδίνο, Βελιγράδι, Βίτεμπσκ, Κωνσταντινούπολη και λοιπούς προορισμούς, έχοντας κερδίσει πολλά πρώτα βραβεία και Grand Prix.

Έχει κάνει πανεπιστημιακές μουσικές σπουδές με κατεύθυνση την Τζαζ και το Μιούζικαλ. Ταυτόχρονα, ασχολείται και με ένα ευρύτερο φάσμα ειδών μουσικής όπως η Ποπ και το Κλασικό Τραγούδι. H καλλιτεχνική του δραστηριότητα διευρύνεται και στο Θέατρο αφού έχει υποδυθεί πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές μιούζικαλ όπως «Η Μελωδία της Ευτυχίας», “Mamma Mia” κ.λ.π.. Ακόμη, υπήρξε μαθητής του Μουσικοσυνθέτη Γιώργου Θεοφάνους συμμετέχοντας ενεργά και σε μία σειρά από Masterclasses. Επιπλέον, είναι Απόφοιτος του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και αυτή την περίοδο εργάζεται ως Λειτουργός Χημικού Εργαστηρίου.

 

 

Ροη Ειδησεων

Χάος στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον ένας νεκρός στις διαδηλώσεις εναντίον της επανεκλογής Μαδούρο

«Τουλάχιστον ένας» άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας από τις διαδηλώσεις που…

30 Ιουλίου, 2024

Θλίψη στην ΑΗΚ: Έφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ, Αντώνης Πατσαλής

Έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ),…

30 Ιουλίου, 2024

Επ.Αμμοχώστου: Η Giovani Homes σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τις επαύλεις και τα διαμερίσματα της

Ψάχνετε για το νέο σας σπίτι, το εξοχικό σας ή για διαμέρισμα στις πιο όμορφες…

30 Ιουλίου, 2024

Ένωση Ευαγγελικών Εκκλησιών Κύπρου για τελετή έναρξης Ολυμπιακών «δεν σεβάστηκαν τις χριστιανικές πεποιθήσεις»

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι δεν σεβάστηκαν στο ελάχιστο τις θρησκευτικές χριστιανικές πεποιθήσεις…

30 Ιουλίου, 2024

Τροχαίο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσoού – Έκλεισε λωρίδα

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας προς Λεμεσό, παρά την έξοδο του Αγίου Τύχωνα, έχει κλείσει η δεξιά…

30 Ιουλίου, 2024

ΥΠΕΞ: Σε ισχύ οι ταξιδιωτικές οδηγίες για Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστίνη

Σε ισχύ παραμένουν οι ταξιδιωτικές οδηγίες για Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστίνη, υπενθυμίζει το Υπουργείο Εξωτερικών…

30 Ιουλίου, 2024