ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: “Μπλόκο” στον χαμηλής ποιότητας τουρισμό – Διεθνής εκστρατεία

"Θα μετατρέψουμε την Αγία Νάπα ως το καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο της Μεσογείου

1145
One of the main strips in Ayia Napa, Cyprus.

Διεθνή καμπάνια μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Αγίας Νάπας με στόχο τη μετατροπή της στο πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αγίας Νάπας αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχει ετοιμαστεί και εφαρμοστεί μάι στρατηγική για τον τουρισμό και εκπλήρωση αυτού του οράματος, μέσω και της Μελέτης για τη Στρατηγική του Τουρισμού η οποία έχει εκπονηθεί από την Κυβέρνηση για το 2030.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σε αυτή την προσπάθεια εντάσσονται και οι υποχρεώσεις των επισκεπτών να σεβαστούν την πόλη και μη συμμετέχουν σε δράσεις και συμπεριφορές που να αγνοούν το γεγονός αυτό. Επισημαίνεται, παράλληλα, ότι η πόλη πραγματοποίησε σημαντικές αναβαθμίσεις σε υποδομές και υπηρεσίες, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα, δημιουργώντας ισχυρά θεμέλια για το μελλοντικό προϊόν του τουρισμού.

Επίσης, αναφέρεται ότι όλα τα ξενοδοχεία έχουν επενδύσει σε σημαντικές αναβαθμίσεις και ανακατασκευές με τα παλιά κενοδοχεία να μετατρέπονται σε “boutique hotels”, πολυεθνικές επιχειρηματικές αλυσίδες βρίσκονται στην Αγία Νάπα ενώ μεγάλοι επενδυτές έχουν εμπιστευτεί την πόλη για επενδύσεις, όπως το μεγαλεπήβολο έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας ύψους €220εκ.

Δεν είναι ευπρόσδεκτη η “οργανωμένη νεολαία”

Η ανακοίνωση υποστηρίζει ότι επί του παρόντος υπάρχει ένα συγκεκριμένο είδος τουριστικού προϊόντος το οποίο δεν είναι σύμφωνο με την τρέχουσα στρατηγική και το όραμα της Αγίας Νάπας. Αυτή είναι η “οργανωμένη νεολαία” η οποία, όπως αναφέρεται δε σέβεται τους νόμους της Κύπρου και με τις πράξεις τους δημιουργούν αρνητική δημοσιότητα, καταστρέφοντας, έτσι, τη φήμη του εμπορικού σήματος της Αγίας Νάπας, ένα όνομα που, όπως αναφέρεται, χρειάστηκε σκληρή δουλειά για να επανατοποθετηθεί τα τελευταία χρόνια.

Σημειώνεται, ότι μετά από διεξοδικές συζητήσεις με το Δημοτικό Συμβούλιο, τους επαγγελματίες και τους πολίτες, αποφασίστηκε ότι αυτού του είδος το τουριστικό προϊόν δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτο στην Αγία Νάπα.

Δεν θα επιτρέψουμε στο 8% των τουριστών να απομακρύνουν το 90%

Η ανακοίνωση συνεχίζει λέγοντας ότι δεν θα επιτραπεί σε ένα μικρό αριθμό επισκεπτών που είναι λιγότερο από το 8% των συνολικών αφίξεων ετησίως να απομακρύνει το υπόλοιπο 90% με αρνητικές συμπεριφορές.

Ως εκ τούτου ζητείται η υποστήριξη όλων των ταξιδιωτικών πρακτόρων και των επιχειρηματικών εταίρων, επιδιώκοντας την υποστήριξή τους στις προσπάθειες να εκπληρωθεί το όραμα της πόλης μας και να εφαρμοστεί η στρατηγική.

Ως εκ τούτου, η ανακοίνωση καθιστά γνωστό ότι στην Αγία Νάπα δεν είναι ευπρόσδεκτη μια τέτοια ανάρμοστη συμπεριφορά από συγκεκριμένη πελατεία (“χαμηλή αγορά νεολαίας”) και από όλους τους συναφείς επιχειρηματικούς εταίρους (ταξιδιωτικοί πράκτορες, διοργανωτές εκδηλώσεων νυχτερινής διασκέδασης κλπ.)

Σημειώνεται, επίσης, ότι υπάρχει πολύ στενή συνεργασία Δήμου-Αστυνομίας αλλά και με άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες για να αποτραπούν όλες οι αρνητικές συνέπειες και προωθείται η αυστηρή εφαρμογή των Κυπριακών νόμων.

Επιπλέον, ξεκινώντας από το 2018, θα εγκατασταθεί, όπως αναφέρεται, σύστημα κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης στην πόλη, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πρόληψη όσο και για την παροχή βοήθειας στην αστυνομία για τον εντοπισμό παράνομων συμπεριφορών.

Η πόλη, σημειώνεται θα αναλάβει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να εκπληρώσει το όραμά μας και να μετατραπεί η Αγία Νάπα στο καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Ζητείται, τέλος, από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς (τουριστικούς πράκτορες, επιχειρήσεις και επισκέπτες) όχι μόνο να σεβαστούν την απόφαση της πόλης αλλά και να συμμετάσχουν και να στηρίξουν τη διαδικασία μετατροπής της Αγίας Νάπας στο καλύτερο και πιο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, που οι επισκέπτες θα απολαύσουν, οι επιχειρήσεις θα προοπτική και οι πολίτες της θα είναι περήφανοι.

Famagusta.News