Γιάννης Καρούσος «Δεν μπορούμε μέσω των οδοφραγμάτων να επιδοτούμε τον τουρισμό στα κατεχόμενα»

405

Κατά του ανοίγματος του οδοφράγματος της Δερύνειας τάσσεται ο δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ο οποίος σε δηλώσεις του στον «Πολίτη 107.6», ανέφερε πως «δεν μπορούμε μέσω των οδοφραγμάτων να επιδοτούμε τον τουρισμό στα κατεχόμενα».

Ο κ. Καρούσος συμπλήρωσε ακόμη ότι τα οδοφράγματα άνοιξαν για διευκόλυνση των κατοίκων σε μία προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου. Πρόσθεσε επίσης πως «αν κάποιος μεταβεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας, θα δει εκατοντάδες τ/κ ταξί τα οποία μεταφέρουν τουρίστες στα κατεχόμενα».

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας σημείωσε επίσης ότι «εμείς θέλουμε να επανενωθεί η Κύπρος, ώστε να ανοίξει το Βαρώσι, που είναι η φυσική πρωτεύουσα της περιοχής μας».

Ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε ότι εκφράζει προσωπικές θέσεις και διέψευσε ότι ζήτησε κάτι τέτοιο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Χαμηλής ποιότητας τουρίστες δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι

Στόχος του Δήμου της Αγίας Νάπας είναι να καθαρίσει την περιοχή από τους ταραξίες και τους τουρίστες «χαμηλής ποιότητας», ανέφερε στον «Πολίτη 107.6» ο δήμαρχος Αγίας Νάπας. Ο Γιάννης Καρούσος σημείωσε ακόμη ότι μόνο το 8% του συνόλου των τουριστών που φθάνουν στην Κύπρο είναι αυτό που δυσφημίζει την περιοχή και προκαλεί με τις πράξεις του.
Όπως ανέφερε «ο Δήμος κατέθεσε αίτηση για παραχώρηση άδεια για εγκατάσταση κλειστού κύκλωμα παρακολούθησης και περιμένουμε την έγκριση από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Αν γίνει δεκτή η αίτησή μας θα είμαστε ο πρώτος Δήμος στην Κύπρο που θα έχει τέτοιο σύστημα. Στόχος είναι να καταστήσουμε ασφαλή την περιοχή».

Ο κ. Καρούσος σημείωσε ότι πρόκειται για ένα σύστημα καταγραφής όχι παρακολούθησης καθώς η ασφάλεια είναι το πρώτο κριτήριο επιλογής προορισμού των τουριστών. Πρόσθεσε ότι πριν παρθεί η απόφαση για την εγκατάσταση του κλειστού κυκλώματος ρωτήθηκαν όλα τα οργανωμένα σύνολα (εστιάτορες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων) στην περιοχή.

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στη βρετανική Telegraph, o κ. Καρούσος υπογράμμισε ότι οι χαμηλής ποιότητας τουρίστες δεν θα είναι πλέον ευπρόσδεκτοί στην Αγία Νάπα, καθώς ζημιώνουν και τις προσπάθειες που γίνονται για να καταστεί η περιοχή ως το δημοφιλέστερο κοσμοπολίτικο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου.

Πηγή: Πολίτης