Χιλιάδες παιδιά και φέτος στο Τουρνουά Αγίας Νάπας

291

Χιλιάδες παιδιά από την Κύπρο και το εξωτερικό ετοιμάζονται για να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο συμμετοχών και μεταξύ 31 Μαρτίου και 5 Απριλίου, αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες παιδιά, γονείς, θεατές, εργαζόμενους και εθελοντές.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού. Το Τουρνουά Αγίας Νάπας τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και του Δήμου Αγίας Νάπας, στα γήπεδα του οποίου θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες. Χορηγοί είναι τα εστιατόρια Ocean Basket, η nekki.com και το online football manager 11×11.com, η Petrolina, το WaterWorld Waterpark και ο Παγκύπριος Οργανισμός Αγελαδοτρόφων (ΠΟΑ).

Στηρίζουν επίσης το Αθλητικό Τμήμα της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ, το Elite Sporting Club, η Sports Gear και το Elite Goalkeepers Soccer School.

Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το Τουρνουά Αγίας Νάπας 2018 έχουν ολοκληρωθεί και το ενδιαφέρον έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό τουρνουά ακαδημιών της Μεσογείου αφορά παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2012. Φετινή καινοτομία η εισαγωγή νέας, ενδέκατης ηλικιακής κατηγορίας για παιδάκια γεννημένα το 2012, δηλαδή 6χρονους στην οποία μπορούν να παίξουν παιδάκια ακόμα μικρότερα.

Η ηλικιακή κατηγορία με τις περισσότερες συμμετοχές είναι αυτή του 2008, στην οποία δήλωσαν συμμετοχή 45 ομάδες από την Κύπρο και το εξωτερικό. Η κλήρωση των ομίλων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (11/03), στο Elite Sporting Club, εντός των εγκαταστάσεων της Σχολής ΠΑΣΚΑΛ στη Λάρνακα. Σχηματίστηκαν οι Όμιλοι της διοργάνωσης τόσο στις έντεκα ηλικιακές κατηγορίες όσο και οι όμιλοι Lions στις ηλικίες 2006-2010.

Τους Ομίλους μπορεί κάποιος να τους βρει στο www.ayianapasoccerfestival.com.

Καινοτομίες

Φετινή καινοτομία το ότι έχει ήδη καθοριστεί ο τρόπος που «σταυρώνουν» οι ομάδες στα νοκ άουτ, έτσι δεν θα υπάρξει άλλη κλήρωση στη διάρκεια της διοργάνωσης. Ως επικεφαλής ομίλων τοποθετήθηκαν ομάδες ανάλογα με την περσινή παρουσία τους στη διοργάνωση, ενώ αποφεύχθηκε –όπου ήταν δυνατόν- να βρεθούν στον ίδιο Όμιλο ομάδες από την ίδια επαρχία.

Η αγωνιστική δράση επεκτείνεται φέτος για μία ακόμη ημέρα, αφού το τουρνουά θα διαρκέσει έξι μέρες και θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Πέμπτη, 5 Απριλίου.

Επίσης, για πρώτη φορά, εκτός της Γυναικείας κατηγορίας, μπορούν να λάβουν μέρος και κορίτσια γεννημένα από το 2002 και έπειτα, σε δική τους ξεχωριστή κατηγορία – έως τώρα μπορούσαν να παίζουν μόνο σε ομάδες αγοριών έως και έναν χρόνο μικρότερων (πχ ένα κορίτσι γεννημένο το 2005 έπαιζε με αγόρια του 2006).

Η μεγαλύτερη καινοτομία έχει να κάνει με το διαχωρισμό των ομάδων σε Eagles και Lions, βάση αγωνιστικής δυναμικής. Ο διαχωρισμός αυτός ισχύει για τις ηλικίες 2006 μέχρι και 2010. Η κατηγοριοποίηση αυτή γίνεται έτσι ώστε όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτου αγωνιστικού επιπέδου, να έχουν αρκετή ώρα συμμετοχής και να απολαύσουν τη χαρά του παιχνιδιού επί ίσοις όροις.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ayianapasoccerfestival.com και στο www.facebook.com/AyiaNapaYouthSoccerFestival/

 

Πηγή: Reporter