38χρονος από τη Λάρνακα ο ύποπτος για την απόπειρα φόνου – Μαρτυρία οδήγησε στη σύλληψη του

921331EF 0B93 4253 909E 426A99691626 768x432 1 Νέα Αμμοχώστου

Πάνω από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης «γονάτισαν» οι ανακριτές που διερευνούν τον μαφιόζικο χτύπημα που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε καφετέρια στην Αγία Νάπα, οι οποίοι παράλληλα προχώρησαν στην πρώτη σύλληψη για την υπόθεση.

Οι κινήσεις του δράστη που πυροβολούσε στο ψαχνό καταγράφηκαν σε βίντεο, τα οποία τυγχάνουν επιστημονικής ανάλυσης, ενώ σε ένα από αυτά, διακρίνεται πρόσωπο να περπατά πεζός, μισή ώρα πριν την διάπραξη του εγκλήματος, να μιλά στο τηλέφωνο και να βλέπει προς την καφετέρια. Ακολούθως, περνά από εκεί ένα όχημα, ο οδηγός του οποίου συνομιλεί μαζί του, ενώ είχε περάσει και νωρίτερα.

Το πρόσωπο του πεζού, διακρίνεται σε βίντεο, με τους ανακριτές να επιχειρούν να τον ταυτοποιήσουν αφού θεωρείται ύποπτος, ενώ δεν αποκλείεται να πρόκειται για το πρόσωπο που πάτησε τη σκανδάλη, αφού ο σωματότυπος του ομοιάζει με τον επίδοξο εκτελεστή.

Η πρώτη σύλληψη

Μετά από αξιολόγηση συγκεκριμένων στοιχείων, καθώς και μαρτυρία που προέκυψε ότι πιθανόν να ενέχεται στην υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 38ρονου Ελληνοκύπριου από τη Λάρνακα, ο οποίος θα περάσει από ανάκριση, ενώ θα διερευνηθεί εάν πρόκειται για το πρόσωπο που καταγράφουν οι κάμερες να περνά μισή ώρα πριν τη διάπραξη του εγκλήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα βίντεο καταγράφονται ύποπτες κινήσεις έξω από την καφετέρια και τις προηγούμενες ημέρες.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, αξιολογούν κάθε πληροφορία που έρχεται ενώπιον τους και συνεχίζουν να ανακρίνουν διάφορα πρόσωπα, ενώ για κατάθεση αναμένεται να κληθεί εντός της ημέρας και ο επιχειρηματίας που βρισκόταν στην καφετέρια. Παράλληλα, για ανάκριση κλήθηκαν και πρόσωπα που θεωρούνται ανταγωνιστές του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο δράστης χτύπησε γύρω στις δύο τα ξημερώματα, ενώ ο επιχειρηματίας είχε αποχωρήσει είκοσι λεπτά νωρίτερα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο επιχειρηματίας είχε αντιληφθεί ύποπτες κινήσεις γι’ αυτό και αποχώρησε, από την πίσω πόρτα της καφετέριας που οδηγεί στο χώρο στάθμευσής, ενώ έφυγε με δεύτερο όχημα και όχι με αυτό που έφθασε στην καφετέρια, ώστε να ξεγελάσει πιθανά πρόσωπα που τον παρακολουθούσαν.

Και άλλα σενάρια στο κάδρο

Από τα πυρά του δράστη τραυματίστηκαν τέσσερα πρόσωπα, τρεις άντρες και μια γυναίκα, που κάθονταν στο διπλανό τραπέζι από αυτό του επιχειρηματία, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Η Αστυνομία αναφέρει πως όλα τα ενδεχόμενα, σε σχέση με τα κίνητρα του δράστη, είναι ανοιχτά, χωρίς να επιβεβαιώνει εάν επρόκειτο για συμβόλαια θανάτου εναντίον του επιχειρηματία.

Όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, οι Αρχές δεν έχουν κλειδώσει σε οποιοδήποτε σενάριο, εξετάζοντας κάθε ενδεχόμενο. Δηλαδή, εάν ήταν στόχος ο επιχειρηματίας, εάν ήταν τα θύματα, κτλ, ενώ δεν αποκλείεται, όπως μας υποδείχθηκε, το χτύπημα να έχει σχέση με εγκλήματα του παρελθόντος.

Εν αναμονή επιστημονικών εξετάσεων

Την ίδια ώρα η Αστυνομία, αναμένει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων στο καλάσνικοφ που πέταξε ο δράστης σε διπλανό σημείο, ώστε να διαφανεί το παρελθόν του και κατά πόσο σε αυτό υπάρχει γενετικό υλικό. Ωστόσο, οι ανακριτές θεωρούν απομακρυσμένο το σενάριο να άφησε αποτυπώματα στο όπλο, αφού όπως φαίνεται από τα βίντεο, φορούσε γάντια.

Υπενθυμίζεται πως ο δράστης έριξε 25 πυροβολισμούς, ενώ διέφυγε από το σημείο που εμφανίστηκε.

Πηγή: reporter